Firebird den vaz geçecem galiba, deli etti beni

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

menderes yazdı:Hepinize teşekkür ederim. İlginiz için. Ana Makinede İnterbase 6.5 kurulu idi. Onu tamamen kaldırdım. FireBird i de yeniden kurdum. Bu sefer çalıştı.
:shock: :shock: :shock:

Ama arkadaş o zaman, "bu Interbase niye çalışmıyor?" diyeceksin. Sen Firebird dedin. Firebird Client ile Interbase'e mi bağlanmaya çalıştın. :shock: :shock:
menderes

Mesaj gönderen menderes »

Niyet bağı mı iyileştirmek bağcıyı mı hakir görmek. Ben dün başlamadım ki bu işe. Sıkıntımızı yazdık. Piyasada accessle yazdığım programlar var 2-3 senedir bunlar kullanılıyor. Daha bir kere programınızda hata mesajı var demediler. Firebirde yeni geçtik. Mysql php de kullanıyorum. Firebird ise hali ile Acemilik var. Eskiyiz diye sıkıntımı yazmaktan utanacakmıyım. Bilmiyorsam bilmiyorum. Öğrenmek için gayret ediyorum. Öğrendiğimi de paylaşmak istiyorum. Bu forumda yazdığım soru ve cevaplarda elimden geldiği kadar en basit sorulara bile karşımdakine saygı göstererek yardımcı olmaya çalıştım.
Sorum açık, interbase ile firebird ağ ortamında birbirleriyle çakışırmı benim problemim interbase yi kaldırınca çözüldü. Bu konu ile ilgili görüşü olan varmı idi.
coderlord demiş ki
Ama arkadaş o zaman, "bu Interbase niye çalışmıyor?" diyeceksin. Sen Firebird dedin. Firebird Client ile Interbase'e mi bağlanmaya çalıştın
Sorum o şekilde mi bir bakarmısın. Bu şekil kısa cevaplar kalabalık yaparak ihtiyacı olan kişilerin okumadan ayrılmasına sebep olabilir.
coderlord kardeş sözüm sizi kırmak değil programcı arakadaşlar benim için kardeştir. Sadece biraz kırıldım. Neyse. Yine de adam yerine koyup soruma cevap yazdığın için teşekkür ederim.
Hepinizden Allah razı olsun....Sizlere saygısızlık yaptımsa hepinizden özür dilerim......
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

:) Böyle ortamlarda kibarlıktan kırılarak yazı yazanlardan değilim. Sorunun yanıtını az ve öz şekilde yazar bitirir giderim.

Seni aşağı görmüş değilim, yanlış anlıyorsun. Kırılmana gerek yok. ;) Sorunu anlatırken neden Interbase den bahsetmediğini vurgulamak istedim.Eğer bunu başta söyleseydin problemin "Interbase ve Firebird aynı portları kullanır. İkisini de aynı anda çalıştırmak için Firebird.conf dosyandan Firebird'un kullandığı portu değiştirmelisin" diyecektim.

Lütfen bu kadar alıngan olmayın. Eleştirilere açık olmaya çalışın. Benim yanıtlarımın bir nedeni var, kimseye boş yere geyik olsun diye birşey yazmadım.

Sorunun çözülmesine sevindim. :D Kolay gelsin.
menderes

Tekrar teşekkür ederim. Dediğin doğru port meselesi akla gelmeyince işlem ne kadar uzuyor. İşte forumun güzelliği burada birinin dikkatinden kaçan diğerinin yakalamasına sebep oluyor. Bu arada bayağı bir bilgi yükü çıkıyor. Bu forumu yapan ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.
heskin35
Üye

Mesaj gönderen heskin35 »

menderes yazdı:Hepinize teşekkür ederim. İlginiz için. Ana Makinede İnterbase 6.5 kurulu idi. Onu tamamen kaldırdım. FireBird i de yeniden kurdum. Bu sefer çalıştı. Firewal açık . Sanırım problem interbase den kaynaklanıyordu.
Şimdi şöyle bir soru çıkıyor, kullanıcının makinesinde interbase kurulu ise arkadaş sen bu interbase yi kaldır mı diyeceğiz.
Mesela şu an soru bankası hazırlıyorum bir dershaneye, onların da Bilgisayarında firebird ve interbase kurulu (tek makine). Şimdi bu duruma ne önerirsiniz.
Allah hepinizden razı olsun....
İşin güzel tarafı firebird ile interbase veritabanları da çalışıyor. Yani interbase kaldırsanız bile firebird var iken interbase veritabanlarına ulaşmaya ve işlem yapmaya devam edebilirsiniz.
menderes

Evet zaten o yüzden kendi bilgisayarımda port açmama gerek kalmadı. Elimde interbase ile yapılmış program var halen çalışıyor. Dershane olayında da port olayını halledince sorun olmayacak sanırım. Teşekkürler.
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

Port acma ile ilgili arkadaslar su yazıları okuyabilirler:
http://blogs.msdn.com/larryosterman/arc ... 97331.aspx

Ayrıca acık kaynak kodlu olan Emule (ttp://emule.sourceforge.net/) programında
Emule icin port acma ve kapama işlemi yapılmıs,( fakat emule c++ ile yazılmıs.)
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

Ayrıca

http://msdn.microsoft.com/library/defau ... anager.asp

linkinde port acma işini yapan bir windows API sinin oldugundan bahsediliyor.
(INetSharingManager - INetSharingPortManager)