Compile etmesede aynı bence !!

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Siz programınızı yazın, sürün piyasaya..Bunun yasal tüm hakları sizde olduktan sonra kırıyorlarsa ne mutlu size ki piyasada kırılmaya layık görülen bir programınız var demektir..Cd'nin, Hdd'nin peşinde dolaşamaz, polisle bunun takibini yapamazsınız..Kafaya takan kişi takla da attırsanız, Dongle dahi kullansanız yine kıracaktır..Siz yazın, piyasaya yerleşin yeter ki..
Kolay gele...
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

bLue aLonE yazdı:Siz programınızı yazın, sürün piyasaya..Bunun yasal tüm hakları sizde olduktan sonra kırıyorlarsa ne mutlu size ki piyasada kırılmaya layık görülen bir programınız var demektir..Cd'nin, Hdd'nin peşinde dolaşamaz, polisle bunun takibini yapamazsınız..Kafaya takan kişi takla da attırsanız, Dongle dahi kullansanız yine kıracaktır..Siz yazın, piyasaya yerleşin yeter ki..
Kolay gele...
+100

hangi dilde yazarsanız yazın programdaki strinler çok açık bi şekilde görülebilir. vb, delphi, c++ farkemez. hatta java üzerinde decompile işlemi çok daha ileri safhalara kadar gidebiliyor.

başkalarının öğrenmesini istemediğiniz stringleri şifreleyebilirsiniz. gerçi softice tarzı araçlarla onlarda bulunabilir ama o noktadan sonra zaten yapabileceğiniz birşey yok zira yatınızla akdenize açılmış olursunuz :)
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

yuuhhh

Mesaj gönderen nosedive »

ohhaa demekten baska bisi diyemiyorum......bu kadar ugras...vay anasını...bunu yapan ne diye yapmıstırki.....
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

yonetciler...

bu postu silin....silin gitsin....iyice yayilmadan...
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

PE explorer'a şaşırıyorsanız bide DeDeyi (delphi decompiler) bir inceleyin isterseniz :)
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

undefined yazdı:PE explorer'a şaşırıyorsanız bide DeDeyi (delphi decompiler) bir inceleyin isterseniz :)
hoca ne yaptın sen ya ?
adam gidecek şimdi kalpten :)

yaptığı bir programın formlarına kadar proje dosyalarına geri döndüğünü görünce yıkılır ya :)
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

blue alone demişki
Kafaya takan kişi takla da attırsanız, Dongle dahi kullansanız yine kıracaktır..Siz yazın, piyasaya yerleşin yeter ki..
Bizimdediğimizde bundan farklı değilki zaten.Yani kafaya takan cracker elbette kırar.Adamlar windowsu kırıyoki bizimprogramımızı kıramasın.burada her zaman konuşulagelen klasik program koruma yöntemleri konuşulmuyorki.Arkadaşın adını vermiş olduğu program kullanılarak bu iş daha kolay bir yöntemle bir nesnenin object inspectorden özelliklerini değiştiri gibi kolay bir şekilde değiştiriliyor olması sorun olan.Yani burada ki sorun kafaya takan yada iyi assembler bilenlerin değil bilgisayarı yeni kullanmaya başlayanların bile bu işi yapabilecek olmasıdır.(bu programla)Yani her önüne gelenin programımla oynamasını istemem.Kimseninde isteyeceğini sanmam
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

Mesaj gönderen spoke25 »

program kırma isini aşabilse microsoft asardı.. delphinin bile bir susuru kırılmıs hali var. Daha ne soylenebilirki ? Bilmiyorum
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

ben denedim... burada bahsi gecen iki programi da... benim programim haric hic bir programi cözmüyor :)
kıdemsiz üye
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

NewMember yazdı:Yani burada ki sorun kafaya takan yada iyi assembler bilenlerin değil bilgisayarı yeni kullanmaya başlayanların bile bu işi yapabilecek olmasıdır.(bu programla)Yani her önüne gelenin programımla oynamasını istemem.Kimseninde isteyeceğini sanmam
Siz merak etmeyin, yeni başlayan birisi değil, programcılık mezunu (keza kompüter mühendisi ve bilimum yazılım leşkerleri dahil..) her 10 kişiden 8'i bunu KIRAMAZ..Piyasada kaç tane program kıran hacker var ve bunun kaçı sizin programınızla ilgilenir...Şu da var ki kırılan programın satılması imkansıza yakındır..Ancak kendisi kullanmak için kırabilir ve siz bu potansiyele ulaştıysanız bırakın kıran kırsın, kullanan kullansın..Ha bazı bilgileri gizlemek istersiniz, olabilir tabii.En basit haliyle arkadaşların da değindiği gibi çok kapsamlı olmayan (16 bit kafi) decode/encode algoritması yazarsınız (ya da mevcutları kullanırsınız..) olur biter..Konu hakkında konuşulacak çok şey var vesselam.

Kolay gele..
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

offf off

ya naptınız yaaaa..kalbim sıkışmaya başladı :) mege parçaladın yıktın beni dermişim.... :shock:
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

slm.
yaw bunları nasıl yapabiliyorlarki programı inceledim öyle dediğiniz gibi sourceları al değiştir derle gibi bi yer bulamadım bu kadar telaşa gerek varmı ?
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Blue Alone demişki;
Konu hakkında konuşulacak çok şey var vesselam.
Bu söylediğine katılıyorum.Artı bütün söylediklerine katılıyorum ancak söylemek istediğim şey sadece bu programın bu işi basitleştirmesiydi.Ancak forumdaki bir arkadaşımın verdiği bilgilere göre bu dfm dosyalarının bu programla ortaya çıkan stringleri mesela form captionu rengi label ve editlerin textleri vs.vs. sadece design timde object inspectorden yazılan stringler.Yani sourceler değil.Bunu da denedim.Mesela formun bu özelliklerini create yordamında yazıyorum.Bu program sadece disayn tşime deki stringleri çıkarıyor.Bu programla bunları değiştirip programı derlesen bile program create yordamındaki kodlarla yine sizin yazdığınuız orijial stringlerle açılıyor.Bu kodlarda görünmediği için bu şskilde değiştirilemiyor.Assembly kodlarıyla da zaten değiştirmek isteyen değiştirir.Ona yapılacak bir şey yok.Yani kısacası o arkadaşımın verdiği bilgilerden sonra çokta fazla kayde değer bir olay olmadığını deneyerek gördüm.Biraz gereğinden fazla abarttık galiba.Herkese kolay gelsin.
mulus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mulus »

nosedive yazdı:bu postu silin....silin gitsin....iyice yayilmadan...
Dostum bu konuyu silmek çözüm üretecekse silin gitsin. Bu forumda yazanların çoğu Delphi'den ekmek yiyen ve kazancını delphi ile programlama yaparak kazanmaya çalışan insanlar. Bu postu silince kimsenin bu konulardan haberi olmayacak mı sanıyorsun? zaten bu işi yapan adamlar bu programları kullanıyor. Niyeti bu olan insanın bunu okumasına gerek yokki biraz araştırma yapan zaten biliyor.
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

Tabiki abartacak bir şey yok. İşte o 10 kişiden 8'i bu tip programları kullanarak ancak "Bak adam her şeyi güzel güzel isimlendirmiş, emek harcamış, helal olsun" der. Kalan 2 kişiden birisi "Ya bu hangi bileşenleri kullanmış böyle" diye bakar :D