İşlemci seri nosunu alan kod?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
selam
http://www.ertemsoft.net/icekey.zip bu componentin içinde cpu dışında
HDD Fabrika nosunu veren kodda var unitleri kitap ve internetden topladım (eshardwareid.pas veya hardwareid.pas) dosyasına bakacaksınız örnek demo da var.Umarım işinize yarar
saygılar
http://www.ertemsoft.net/icekey.zip bu componentin içinde cpu dışında
HDD Fabrika nosunu veren kodda var unitleri kitap ve internetden topladım (eshardwareid.pas veya hardwareid.pas) dosyasına bakacaksınız örnek demo da var.Umarım işinize yarar
saygılar
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır
Yanlız hocam merak ettim.Donanımdan pek anlamadığımdan hdddiye sökemem.Burada hddnin fabrika seri nosu HDD manufactor olanmı yoksa HDD seial yazanmı?Ben başka bir kodla hdd nin fabrika seri no olarak sizin kodunuzdaki HDD manufactor olanını buluyordum.Ama içinde harflerde var.Burada hangisini kullanmak daha sağlıklı olur sizce.HDD serial mi HDD manufactor mü?Tekrar çok teşekkürler.
Slm;
CPU ID de verdiği 4 değerden (tire ile ayrılanlar) ilk grup ve son grup değişmez seri no fakat onlarda da aynı türden işlemcilerde aynı kodu veriyor.
İkinci ve Üçüncü grupdan hangisi olduğunu hatırlamıyorum HT işlemcilerde her seferinde fakrlı bir kod veriyor.
HDD manufactor değişmez fabrika nodur. Diğeri Her formatta değişen seri nodur.
CPU ID de verdiği 4 değerden (tire ile ayrılanlar) ilk grup ve son grup değişmez seri no fakat onlarda da aynı türden işlemcilerde aynı kodu veriyor.
İkinci ve Üçüncü grupdan hangisi olduğunu hatırlamıyorum HT işlemcilerde her seferinde fakrlı bir kod veriyor.
HDD manufactor değişmez fabrika nodur. Diğeri Her formatta değişen seri nodur.
Acaba Cbuilderda nasıl yazabiliriz böyle bir kodu.mhizar yazdı:Selman Hocam fonksiyon buKullanımınıda şöyle yapıyorum.Kod: Tümünü seç
Function CPUID :DWORD; assembler; asm PUSH EBX PUSH EDI MOV EAX,1 DW $A20F MOV @Result,EDX POP EDI POP EBX end;
edit1.text:=FloattoStr(CPUID);
Bir incelersen sevinirim.
Şöyle olabilir. Tamamen sallıyorum.stnonstop yazdı: Acaba Cbuilderda nasıl yazabiliriz böyle bir kodu.

Kod: Tümünü seç
void DWORD CPUID;
{
asm
{
PUSH EBX
PUSH EDI
MOV EAX,1
DW $A20F
MOV @Result,EDX
POP EDI
POP EBX