MySQl ve Connection

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
akipek
Üye

MySQl ve Connection

Mesaj gönderen akipek »

MySQL 5.0 ı kurdum bir database ve table create ettim.
Zeos component setini delphi 6.0 üzerine koydum. Connection nesnesinide koydum. Ado gibi bağlantı yapmaya çalışıyorum ancak protocol listesinde mysql, mysql 3, mysql 4 var bunları tek tek denedim
benden şifre istiyor ilk bağlantı şifresini giriyorum. delphiyi kapatıyor nasıl bağlantı yapabilirim
Kullanıcı avatarı
selimr
Üye

Mesaj gönderen selimr »

MySQL 5.0 kullanıyorsan, ozaman protokcol listesinden mysql5 i seçmen gerekmiyormu.
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

yokki olsa benimde aklıma geldi
Kullanıcı avatarı
selimr
Üye

Mesaj gönderen selimr »

zeos u burdan indir birde öyle dene bakalım..

http://users.telenet.be/mdaems/ZEOS_TESTING_REV_102.zip

..
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

orada mysql 4.1 seçeneği var onu seçeceksin.
ayrıca mysql 5 içinde yer alan libmysql.dll dosyasının adını libmysql41.dll olarak değiştirerek proje klasörüne koy.
connection nesnenin parameters özelliğine codepage=latin5 eklemeyi unutma. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
selimr
Üye

Mesaj gönderen selimr »

belki direk konuyla alakalı değil ama.. zeos componenti kullandığınız için sormak istedim.. zeosta transaction olayını nasıl hallediyorsunuz..
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

zeos u burdan indir birde öyle dene bakalım..

http://users.telenet.be/mdaems/ZEOS_TESTING_REV_102.zip

bu adresten zeos u indirdim ama kuramadım. bende 3 hdd var. componentlerin hepsi F te duruyor. bunuda oraya açtım f:\zeos1 klasorunun altına dpk ları tek tek denedim hata verdi. bpg yi denedim onada hata veri bunun exe hali varmı acaba bildiğiniz bi yerde.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

hayır exe halinde yok. Eğer Readme yada Install dosyasını okursan hatadan kurtulursun. Dpk dosyasını açınca ona bağlı alt projeleri gösterir. Onların bir install sırası var. Direk complie basarsan hata verir.