Access SQL sorgusu hatası!..

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
kara_kule06
Üye
İletişim:

Access SQL sorgusu hatası!..

Mesaj gönderen kara_kule06 »

slm arakadaşlar acil yardıma ihtiyacım var. delphi de access vritabanı kullanıyotum ve tablodaki alanı değiştirmem gerekiyor. ama yazdığım SQL sorgusu access'de çalışmıyor normalde mysql'de çalışıyor. acaba yanlışmı yazdım? Sorgum şu;
Alter Table kimlik_bilgileri CHANGE eski_alan_ismi yeni_alan_ismi VARCHAR(4)
İlim öğrenmek akıntıya karşı yüzmek gibidir. Ara verildiği zaman gerilenir...
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Tüm veritabanları için SQL-92 standartı haricinde ufak tefek farklılıklar olabilir :idea: Yardım dosyalarından Access için Alter komutunun kullanımına bakmalısınız. :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
kara_kule06
Üye
İletişim:

hocam defalarca baktım ama bi ALTER TABLE ile ilgili bir sorgu bulamadım. CHANGE komutu ortalığı karıştırıyor. acaba bunun yerine hangi komutu kullanmalıyım.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Senin için google babaya sordum ve access için alter komutunun alan adı değiştirme diye bir özelliği yok :idea:

http://www.blueclaw-db.com/alter_table_ddl.htm

Onun yerine yeni isimdeki alanını add ile ekleyip eski alandaki bilgileri oraya atadıktan sonra eski alanı silmen (drop) gerekir :wink: Klasik yöntem..
Kullanıcı avatarı
kara_kule06
Üye
İletişim:

hocam sağol senin dediğin gibi yaptım oldu. burdanda anlaşılacağı gibi çok kod bilmek değil iyi bir algoritma kurmak önemlidir. herkese kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

kara_kule06 yazdı:hocam sağol senin dediğin gibi yaptım oldu. burdanda anlaşılacağı gibi çok kod bilmek değil iyi bir algoritma kurmak önemlidir. herkese kolay gelsin.
Eksik tespit :!: Çok kod bilmek diye bir şey yok. Sadece yöntemi bilmek yeterli. Bilmediğine ezberden başka bir şeylere benzetmektense onun yapısını araştırmak gerekir :idea: