tapi (turbopower) bilşeni

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

tapi (turbopower) bilşeni

Mesaj gönderen lazio »

merhabalar, turbopower bilşen setindeki tapi buleşenini kullanan varmı acaba. bir numara çevirttiriyorum ancak karşı taraf telefonu actığında tapi connect olmuyor. hala numarayı çevirmeye çalışıyor galiba. telefondan internete bağlanmaya çalışırken gelen ses duyuluyor.
proje ödevim için acil bilgi lazım, eğer bu komponenti kullanarak program yazmış olanlar varsa lütfen bilgi versinler.
not : komponenti C++ Builder 6.0 ile kullanıyorum
kolaygelsin
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

ben geçtiğimiz sene projemi turbo Power Async Pro 4.06 , ile yaptım fakat senin problemini tam olarak anlamadım. daha açık yazarsan bu konuda sana yardımcı olabilirim.

Kolay Gelsin...
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Ayrıca Bileşenin , Example Klasöründe bir çok örnek var indirdiğin zip dosyasının içinde. Onlarıda gözden geçirecek olursan. Baya yardımı dokunacaktır.

Kolay Gelsin...
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

merhaba, sorunumu tam olarak anlatmak gerekirse, forma bir tapi, bir port vs. bileşenleri koyuyorum. ben sadece tapi komponentinin onconnect olayında playwav(); fonksiyonunu çağırıyorum ama çalışmıyor. zannedersem connect olmuyor. çünkü gatayı anlamak için showmessage yazdım o bile çalışmıyor. ayrıca bir kaç farklı modemde denememe rağmen enablevoice özelliğini true yaptığımda "tapi voice not support" gibi bir hata veriyor. eğer sizin elinizde çalışan bir örnek varsa göndermeniz mümkünmü acaba. ayrıca illa tapi bileşeni ile olması gerekmez. yapmak istediğim bir numarayı aramak ve ona herhangi bir ses dosyasını dinletmek. bu işlemi yapabileceğim bir kod bile olur. numarayı portu açarak çevirtöeyi denedim ama ondada ses dosyasını çalma problemim var. ilginiz için teşekkürler..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Benim kullandığım modemin markası , US Robotics 56k ( Chipset : 1806JS ) bu modemde ben bir problem yaşamadım ama bu modemi bulmadan önce bir kaç tane modem ile cebelleştim. Bu modem den veya caller id destekli olduguna emin oldugun bir modem ile bu işe kalkışırsan daha iyi edersin.
şuanda evdeyim şirkete gittiğimde bununla ilgili codlarıda sana yollarım aslında çok basit ama çok uğraştırıyor.