DBgriddeki son kayıt yer değiştiriyor

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
ifthen
Üye

DBgriddeki son kayıt yer değiştiriyor

Mesaj gönderen ifthen »

Merhabalar

DBgrid içerisinden bir tabloya veri giriyorum . Yanlız en son girdiğim veri firebirdde önceki kayıtların arasına gidiyor. Bunu nasıl engelleyebilirim.

Bir de Quantum gridin kolanlarına çalışma esnasında hangi özelliğini kullanarak ulaşabilir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
comfort
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen comfort »

Sorunuzu biraz açarsanız daha rahat yardım alabilirisiniz. Hangi bileşenleri kullanıyorsunuz,diğer kayıtlarına arasına gidiyor derken neyi kastediyorsunuz. :?:

2.soru cevabı için örnek kod

Kod: Tümünü seç

var
  grup: string;
begin
  with cxGrid1DBTableView1IncelemeAnagrup.Properties as TcxComboBoxProperties do
    grup := (sender as TcxComboBox).Text;
  with cxGrid1DBTableView1GRUP.Properties as TcxComboBoxProperties do
    items.Clear;
Kodu inceleyin. Umarım ihtiyacınızı karşılar. Ben önceki bir projemde kulanmıştım.Sağlıklı çalışıyor. 8)
ifthen
Üye

Mesaj gönderen ifthen »

raize nin dbgridini kullanıyorum. Griddeki listenin sonuna yeni kayıt ekliyorum. Yani tabloda son kayıt olması gerekiyor. Formu kapatıp açtıktan sonra girdiğim son kayıt (last) ortalarda gözüküyor.

Bu arada cevabınız için teşekkür ederim.
poshet303
Üye

Mesaj gönderen poshet303 »

Muhtemelen index yada sıralama kriteri kullanıyorsunuz. Eğer bir ID field ınız varsa ve sıralı artan bir değer ise bu field a göre sıralama, indexleme yaparsanız sorununuz çözülür sanırım.
ifthen
Üye

Mesaj gönderen ifthen »

ID field ekledim. Bu alan için firebirddde sıralama indexleme nasıl yapabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...