Jedi kurulum

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
penguen
Üye

Jedi kurulum

Mesaj gönderen penguen »

arkadaşlar bu konuyu tekrar açıyorum kusura bakmayın çunku 10 gun once açık olan jedi adım adım kuruluma msj bıraktım kımse gormedı sanırım. Ben jediyi kuramadım. :D paketi indirdim ve d: açtım sonra jvl jcvl klasorlerinde install.bat dosyalarını calıştırdım.Bu sefer bin altında bulunan install.exe dosyasını sılıyor ve error verıyor neden kaynaklanır. delphi 7 kullanıyorum.
Akin_Delphi
Üye

Re: Jedi kurulum

Mesaj gönderen Akin_Delphi »

penguen yazdı:arkadaşlar bu konuyu tekrar açıyorum kusura bakmayın çunku 10 gun once açık olan jedi adım adım kuruluma msj bıraktım kımse gormedı sanırım. Ben jediyi kuramadım. :D paketi indirdim ve d: açtım sonra jvl jcvl klasorlerinde install.bat dosyalarını calıştırdım.Bu sefer bin altında bulunan install.exe dosyasını sılıyor ve error verıyor neden kaynaklanır. delphi 7 kullanıyorum.
Sayın arkadaşım,

Önce JCL'yi kurdunuz mu? Ayrıca JCL ve JVCL'nin eski sürümleri bilgisayarınızda varsa (daha doğrusu Delphi'ye yüklü ise) sorun çıkarabilir.

Eski sürümleri komple yok edin. Önce en son sürüm JCL'yi daha sonra ise en son sürüm JVCL'yi yükleyin. Büyük ihtimal sorununuz budur.

Saygılar ve Başarılar
penguen
Üye

Mesaj gönderen penguen »

Cevap verdıgın ıcın cok sagol ben forumdakı bulabıldıgım bılgılerı okudum. Dediklerini gercekleştırdım ama bo şekılde sorun cozulmedı. En iyisi bilgisayara format atmak :D
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

dur ya format atma hemen.
ben de d'ye açtığımda kuramamıştım.
Sonra C'de bi yere açtım, bi de coderlord'un makalesinde path'le ilgili bi şey vardı onu yaptım oldu.
penguen
Üye

Mesaj gönderen penguen »

Formatladım bile :D ama gene sorun var çözemedım anlayan arkadaş olursa aynen aktarıyorum.

build.exe found. Pretest: ok
Using d7.dev for build process.

MAKE Version 5.2 Copyright (c) 1987, 1998 Inprise Corp.
..\devtools\jpp.exe -c -dVCL -dMSWINDOWS -uVisualCLX -uUnix -uKYLIX -x.\
prototypes\ProductFrames.pas
..\devtools\jpp.exe -c -dVCL -dMSWINDOWS -uVisualCLX -uUnix -uKYLIX -x.\
prototypes\JediInstallerMain.pas
..\devtools\jpp.exe -c -dVisualCLX -dHAS_UNIT_TYPES -uVCL -x.\Q prototy
pes\ProductFrames.pas
..\devtools\jpp.exe -c -dVisualCLX -dHAS_UNIT_TYPES -uVCL -x.\Q prototy
pes\JediInstallerMain.pas
Borland Delphi Version 15.0
Copyright (c) 1983,2002 Borland Software Corporation
JediInstaller.dpr(14) Fatal: Could not create output file 'JediInstaller.drf'

** error 1 ** deleting ..\bin\JediInstaller.exe

** error 1 ** deleting installer
Press ENTER to continue
celalatak
Üye

Mesaj gönderen celalatak »

Delphi 7 nin iki güncellemesi var. Önce onları kurun daha sonra jediyi kurun. Sorununuz çözülecektir.
penguen
Üye

Mesaj gönderen penguen »

[quote="celalatak"]Delphi 7 nin iki güncellemesi var. Önce onları kurun daha sonra jediyi kurun. Sorununuz çözülecektir.[/quote]

Kardeş delphi güncelledim ama hala aynı sorunu verıyor. Hala araştiriyorum ama bulabilmiş değilim...
Ottoman

Mesaj gönderen Ottoman »

Selam.Bu zipli Dosyayı C:\'ye açıyorsunuz! "JVCL300CompleteNoJCL.zip"(Bu zipli dosyaları Yoksa Googlede aratın)
bu zipli dosyayıda açıp "JCL1.95-Build1848.zip" daha önce açtığınız dosyaya setup'unda yerini gösteriyorsunuz.. ve problemsiz kuruluyor..
penguen
Üye

Mesaj gönderen penguen »

Arkadaşlar Yeni gelimeler var;

jedi'yi başka bir bilgisayarda kullandım.sorunsuz bir şekilde kuruldu.kurdugum bılgısayar desktop ve xp pro yuklu ama benım bılgısayarım laptop ve xp home var.sorunun işletim siseminden kanaklıdıgını duşunuyorum. işletim istemini değiştirip sunucu inşallah iyi olur.

[quote="Ottoman"]Selam.Bu zipli Dosyayı C:\'ye açıyorsunuz! "JVCL300CompleteNoJCL.zip"(Bu zipli dosyaları Yoksa Googlede aratın)
bu zipli dosyayıda açıp "JCL1.95-Build1848.zip" daha önce açtığınız dosyaya setup'unda yerini gösteriyorsunuz.. ve problemsiz kuruluyor..[/quote]

bu paketi denemiştim sonuç aynı oldu.
Ottoman

Mesaj gönderen Ottoman »

Bende de Xp Home var ve Laptop'a kurdum. ayrıca iki bilgisayar daha var Biri win2000 biri de xp profesyonel 'de onlarada aynı şekilde kurdum...
penguen
Üye

Mesaj gönderen penguen »

sonuç

:idea: Bilgisayarımda windows xp home tr olarak kuramadığım jedi componentini
İşletim sistemimi xp pro eng olarak değiştirdim delphi'yi update etmedim ve jedi sorunsuz olarak kuruldu.Test ok.

Sorunun neyden kaynaklandığını bulunamadı.Herkese teşekkurler... :lol: :lol: