merhaba arkadaşlar. asp ile web sitesi yapıyorum ama bugüne kadar başıma böyle bir şey gelmedi. xp sp2 yüklü makinede çalışlıyorum ama veritabanına kayıt eklemek istediğimde salt okunur hatası veriyor. veritabanı salt okunur değil ve iis ayarları da yapıldı. ama inetpub ve wwwroot dizinlerinin üzerine gelip özelliklerine bakınca salt okunur gösteriyor. ve düzeltmeme rağmen daha sonra bakıca yine salt okunur oluyor. bu sorunu gidermenin herhangi bir yolu var mı ya da benzer sorunla karşılaşıp da çözen var mı.
ilginize teşekkür ederim. iyi çalışmalar
veritabanı salt okunur hatası veriyor ama değil
- sarp_halit
- Üye
- İletişim:
veritabanı salt okunur hatası veriyor ama değil
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>
Denetim masasından Yönetimsel Araçlar'ı açın, oradan da Internet Information Services'i açın. Sol kısımdaki bölümden açılır menüyü açın, daha sonra Web Siteleri menüsünü açın daha sonra Varsayılan Web Sitesi menüsünü açın. Orada mevcut klasörlerinizi göreceksiniz. İzin vermek istediğiniz veri tabanı klasörünü bulun ve üzerine sağ tıklayıp Tüm Görevler bölümünden İzin sihirbazını çalıştırın. İleri ileri ileri diyin (hiçbir şeyi değiştirmeden) son dedikten sonra tekrar sitenizi çalıştırın ve deneyin. Muhtemelen düzelecektir.
Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
- sarp_halit
- Üye
- İletişim:
teşekkür ederim
bunları denedim. ama başka yollardan da hellettim. şimdiki sorun ise server da salt okunur hatası vermesi. 777 izin verme olayı varmış ama ftp de bulamadım. bu konuda yardımcı olabilir misiniz.
kolay gelsin
kolay gelsin
Fethiye den herkese sevgiler ...
Kullandığınız ftp programında CHMOD diye bir bölüm vardır. Bazen dosyaya sağ tıkladığınızda çıkar, bazen programa üst menü olarak eklenmiştir. Oradan ayarlayabilirsiniz. Ama bazı hostlar bu olaya izin vermezler. Bu yüzden hosting kontrol panelinizden ilgili dosya(lara) izinlerini verirseniz daha sağlıklı olur.