mdichild form ibdataset koyma

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
kadird35
Üye
Mesajlar: 29
Kayıt: 13 Eki 2005 11:15
Konum: İZMİR

mdichild form ibdataset koyma

Mesaj gönderen kadird35 »

arkadaşlar herkes e selam
interbase 6.5 + delphi7 kullanıyorum.
mdi form dan oluşan bir programım var.
programda firma kayıt ekranı adında bir formum var.
database bilşenlerini datamodule koydum. kayıt formunu aynı anda bir defa çağırdığımda problem yok ama aynı formdan 2-3 adet türettiğim zaman yani aynı anda 2-3 adet firma kayıt ekranı açtığımda bütün formlarda aynı kayıt görünüyor. daha sonra ben database bileşenlerini formun üzerine koydum ve o bileşenleri forma ilişkilendirdim. ama aynı formdan ikincisini çağırdığım da "kızacaksınız ama işyerindeki makinadan yazıyorum ve program yanımda yok" hata verdi. yani bence database bileşenlerini form gibi türetemedim. bence db bileşenleri kod ile oluşturmam gerekiyor ama nasıl yapmam gerektiğini ve forum da bu konuyu hangi başlık ile aramam gerektiğini çözemedim yardımcı olursanız sevinirim. teşekkür ederim.
Demitri

Mesaj gönderen Demitri »

formdan türetmeye neden ihtiyaç duyduğunu anlatırsan belki daha iyi yardımcı olabiliriz.
kadird35
Üye
Mesajlar: 29
Kayıt: 13 Eki 2005 11:15
Konum: İZMİR

Mesaj gönderen kadird35 »

bu formdan 2 tane açtığımda ikisinde de aynı firmaya ait bilgileri görmek pek mantıklı değil. ben b firmasının kaydını o anda açık olan a firmasının içindeki bir bilgiye bakıpta yapmak istiyorum. ama ikinci formu açtığımda hata veriyor.
Demitri

Mesaj gönderen Demitri »

table yerine query kullanmalısın.
query de firmaya ait sorgulama yaparsın ve formda gösterirsin.
oluşturacağın tüm formlardaki nesneleri query'e ait datasourca bağlarsın. ve hangi firmanın gösterilmesini istiyorsan query o yönde çalıştırır ve gösterirsin.
yapmak istediğin şeyi tam olarak anlamış değilim. umarım bu açıklama sana fikir vermiştir.
Cevapla