ben delphide yeniyim. yawaş yawaş öğreniyorum. daha önce sql kullanmadım projelerimde. sql yi de yeni öğrendim.onun içinsorum biraz gereksiz görünebilir. lüğtfen kusura bakmayın.
sorum şu:
internetteki forumumun veritabanına nasıl bağlanabilirim. ve onun üzerinde nasıl query çalıştırabilirim. mysql weritabanı. phpmyadmin üzerinden mesela çalıştırılıyor.örnek olarak bu işi yapan bi program war opna bakabilirsiniz: http://dev.mysql.com/downloads/query-browser/1.1.html
bende bu programda olduğu gibi kendi hostumun mysql serwerine kullanıcı adım ve parolamla bağlanıp. sorgular çalıştırmak istiyorum.
biliyorum kendim çalışıp öğrenip uygulamada takıldıım yerleri sormam gerekiyo burda ama en azından türkçe bi kaynak öneren olur diye yazıyorum.
dacformysql componentini i indir. Ondan zaten direkt netteki veritabanına bağlanablirsin. Siz componenti yükleyn database componentin ayarlarında zaten var.
Bu konuda arama yaparsanız gerekli ve ayrıntılı bilgilere ulaşırsınız.
companent işine yaramaz. yarayacağını düşünüyorsan zeos'u indir. ücretsiz. hiç bulamadın ODBC direverlerini kullan. ama...
web serverdaki mysql dışardan erişimlere kapalıdır (güvenlik gerekçesiyle). Bu nedenle Http tunnelling yapman lazım. bunu daha önce konuştuk. arama yapmanı tavsiye ederim.