forumumun veritabanı..

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

forumumun veritabanı..

Mesaj gönderen interboy »

merhaba arkadaşlar.

ben delphide yeniyim. yawaş yawaş öğreniyorum. daha önce sql kullanmadım projelerimde. sql yi de yeni öğrendim.onun içinsorum biraz gereksiz görünebilir. lüğtfen kusura bakmayın.

sorum şu:

internetteki forumumun veritabanına nasıl bağlanabilirim. ve onun üzerinde nasıl query çalıştırabilirim. mysql weritabanı. phpmyadmin üzerinden mesela çalıştırılıyor.örnek olarak bu işi yapan bi program war opna bakabilirsiniz: http://dev.mysql.com/downloads/query-browser/1.1.html

bende bu programda olduğu gibi kendi hostumun mysql serwerine kullanıcı adım ve parolamla bağlanıp. sorgular çalıştırmak istiyorum.

biliyorum kendim çalışıp öğrenip uygulamada takıldıım yerleri sormam gerekiyo burda ama en azından türkçe bi kaynak öneren olur diye yazıyorum.

teşekkür ederim.
selametle..
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

dacformysql componentini i indir. Ondan zaten direkt netteki veritabanına bağlanablirsin. Siz componenti yükleyn database componentin ayarlarında zaten var.

Bu konuda arama yaparsanız gerekli ve ayrıntılı bilgilere ulaşırsınız.
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

saol hocam. ama forumda arattım o component hakkında bi bilgi bulamadım. nerden indirilir. ücretlimidir nasıl kullanabilirim?

bu konuda kaynak gösterebilirmisiniz.

selametle..
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

companent işine yaramaz. yarayacağını düşünüyorsan zeos'u indir. ücretsiz. hiç bulamadın ODBC direverlerini kullan. ama...
web serverdaki mysql dışardan erişimlere kapalıdır (güvenlik gerekçesiyle). Bu nedenle Http tunnelling yapman lazım. bunu daha önce konuştuk. arama yapmanı tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

hocam saolun ama bulamadım forumda. kaynak gösterebilirmisiniz bu konuda?. çünkü önemli benim için.

selametle..

(iki kere başlık açyıım için özür dilerim. ilkönce yanblış yere açmıştım)