.Net'in sektördeki gelişimi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

.Net'in sektördeki gelişimi

Mesaj gönderen undefined »

Yazılım sektörünün içinde olanlar için bir kaç sorum olucak.

.Net nekadar sektöre girdi ve yaygınlaştı ?
Hangi alanlarda kullanılma oranı artıyor ?
Benim gibi yeni yazılımcıların .Net ve diğer teknolojiler konusundaki pozisyonu ne olmalıdır ?
Kendimizi tamamen microsofta ve yeni teknolojilerinemi teslim edelimmi ?
Kısacası ben ,teknoloji konusunda geleceği microsoft kadar pek .net(!) göremiyorum :)
Java / Linux gibi alternatifler ne olucaklar?
gibi daha birsürü soru var aklımda...

Tecrübeli abilerimizin, ablalarımızın bilgilerinden yararlanmak isterim...
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

.net ile java yı kıyaslarsak bence daha cok ekmek yemesi gerek .netin
cunku javanın oturmus bir yapısı var su an .netten bayagı guclu bence
bir cok eleman var javada profesyonel yazılım gelistiren ve bir o kadarda yatırım yapan firma var
yani bence daha erken ama bilmemek icin mazeret degil
insan herseyi ogrenebiliyor ama is uzmanlıga gelince
tek bir alanda uzman olabiliyor
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

gkimirti yazdı:insan herseyi ogrenebiliyor ama is uzmanlıga gelince
tek bir alanda uzman olabiliyor
evet Gokmen arkadasimiz bence cok güzel bir noktaya temas etmis. Malesef bir cok genc ya da ilerlemis yastaki meslektasımızın sorunu bu onu mu ogrenmeli bunu mu ogrenmeli riske girmemeli hepsini ogrenmeli..... Seklinde bir yanlısa düsülüyor. Benim de kanaatim odur ki: Riske girmek lazim. Yani karar verip bir konu secip o konuda uzman olmak lazim. Mesela Drlphi'de uzman iseniz de Java veya .net bilen arandıgında ah vah etmeye gerek yok. Delphi bilen arandıgında da Java bilenin tuh demesine gerek yok. Herkes ekmegini bir yerden yiyecek. Delphic iarayanın karsısına cikip da Delphi, Java, .net, C, C# vs.... biliyorum derseniz o da zaten aslinda aradıgı kisi olmadıgınızı anlar. Tabi bu su demek degil sec b irini otekilere kulagını tıka.... Demek istediğim su ki bir secim yapmalı ve buı secimde sebat etmeli. Yani emek verdiniz ve Java ogrendiniz. .net bilen ariyorlar diye hoop .net'e sicramak sonra konjektüre gore hayda DElphi'ye sıçramak vs... atraksiyonlar zaman kaybettiriri. Sonra bir bakilmiş ki yaş 30 u geçmiş. masaya vurup da kardesim ben bu konuda uzmanım diyecek kadar kendinize guvendiginiz bir konu yok. Hala yeni çıkan miracle! veritabanı ile C&#@% dilini de ogreneyim deniliyor.... Malesef o yaştaki birini de normal şartlarda kimse yeni teknoloji ürünü bir konuda işe almak istemiyor....

Velhasil kelam undefined kardeş (Gerçi etkinlikler sayesine define edildi ama... :) ) sordugun sorudan içinde bulundugun durumu da yaşamış biri olarak sana hakveriyorum. Ama asıl soru hangisiden once ne zaman olmalı bence, ki onun cevabı da malum hemen şimdi hatta belki de dün bir yol seçip arkaya fazla bakmadan ilerlemek lazimdı. Arkaya sadece yanlış yolda olup olmadıgınızdan emin olmak için bakın. Acaba digerini mi seçseydim vesvesesine gerek yok....
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Gökmene ve Fahrettin abiye katılıyorum.

Benim şu ana kadar çevremde .net'le şimdiye kadar duyduğum tek proje var. Bir abimiz belediyeye bir program yazmış .net ile. Onun dışında sektörde gördüğüm kadarıyla daha çok VB ve Microsoft toolları kullananlar geçti veya geçmek istiyorlar .net'e. Diğerleri şu an için beklemede.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Abilerime çok teşekkür ediyorum.
Peki Delphi 8 kullanmak .Net e tamemen geçiş yapmak sayılırmı ? Yane ben delphi 8 le .Net'in bütün imkanlarını kullanabilirmiyim.
Bu forumda önceden bir kişi "Delphi 'nin modası geçti, ben artık C# da program yazıyorum. Yeni teknoloji bunu gerektiriyor" mealinde yazılar yazmıştı. Ne dersiniz ? Şahsen bana çok mantıksız geldi...

Ayrıca hep normal programcılıktan bahsettik. Peki php-asp(.net)-jsp gibi server side web programla dillerinin sektördeki durumu ne oldu ? .Net bunlar için de yeni teknolojiler getiriyor.
mbt
Üye

Mesaj gönderen mbt »

Yazılım piyasası çok hızlı gelişmekte. Bu gelişim içerisinde her yeni çıkan yazılım dilini öğrenmeye kalkmak bence biraz abes ve aç gözlü olarak yorumluyorum, çünkü bir kere bu yeni dil tutulacak mı, ne kadar esnek gibi bir takım soruları o dilin seyri içerisinde takip ederek müşahade etmeliyiz.

".NET" e bu nazarla bakmaktayım. Yarın neyin ne olacağı belirsizdir. Belki de tutulmaz ve yok olmaya mahkumdur. Bu dilin geleceği için biraz zamana ihtiyaç var. Delphi, Java zaten belli bir kullanıcı alt kitlesine sahip. Kolay kolay bunlar ".Net"e geçebilecek mi ? .NET'in ileriki yıllardaki durumu gösterecektir bunu. Hatta Borland gibi bir firma "Delphi"yi halen günçlendirdikçe !

Bence hemen geçişten ziyade biraz beklemek. İyi bir programcı olmak araştırmacılığı ve sabırı gerektirir.