Control Has No Parent Window?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Glen
Üye

Control Has No Parent Window?

Mesaj gönderen Glen »

Selam,

Arkadaslar,

TRANSACTION baslatip

SELECT * FROM TABLOADI WITH (NOLOCK)

diye cagirdigim ve DbGrid üzerinden toplu kayit girdigim bir formda bu hatayi aliyorum sebebi ne olabilir?

MSSQL, Delphi7, QuantumGrid kullaniyorum.

2. Olaraktan DbGrid üzerinden yaptigim kayitlar kaydi post ettikten sonra grid uzerinde gozukmuyor ama veritabaninda gozukuyor.

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Sanırım kullandığının componentlerden birinin parent özelliği boş. Bu yüzden bu hatayı alıyorsun. Sonradan senin oluşturduğun bir component olsa gerek.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

hdayi yazdı:Sanırım kullandığının componentlerden birinin parent özelliği boş. Bu yüzden bu hatayı alıyorsun. Sonradan senin oluşturduğun bir component olsa gerek.
Hayir sonradan olusturmuyorum ki componenti? Yani CxGrid kullanip transaction ile cektigim kayitlara grid üzerinden kayit yapmaya calisirken bu hatayi veriyor bazen..
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

Arkadaslar herhangi bir fikri olan varmi cok sacma hatalar aliyorum yani belki de sacma degil ama bilmiyorum.

CxGrid, MSSQL 2000, Delphi 7 kullaniyorum..

Eger Tableda daha onceden yapilmis bir kayit yoksa hatayi aliyorum, eger varsa hatasiz calisiyor cok sacma geldi... Neden olabilir acaba?
Kullanıcı avatarı
Master_Yoda
Üye

Mesaj gönderen Master_Yoda »

evet saçma quantumgrid çok şık ama code olarak beğenmediğim bir component.. neyse çamur atmayalım adamlar çok emek vermiş ..

formun tek componenti bu grid olmalı .. mesela bir edit koysan ve formun active controlü bu olsa bu hatayı almayacasın.. yada form show olmadan dataset'e insert desen yine almayabilirsin.

Bir focus sorunu sanırım .. Biz CLX versiyonlarını kullanıyoruz bi dünya bug fix yaptık adamların sourcelarında .. Bununlada uğraşmıştık ama VCL linde olacağı hiç aklıma gelmezdi ..
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

Master_Yoda yazdı:evet saçma quantumgrid çok şık ama code olarak beğenmediğim bir component.. neyse çamur atmayalım adamlar çok emek vermiş ..

formun tek componenti bu grid olmalı .. mesela bir edit koysan ve formun active controlü bu olsa bu hatayı almayacasın.. yada form show olmadan dataset'e insert desen yine almayabilirsin.

Bir focus sorunu sanırım .. Biz CLX versiyonlarını kullanıyoruz bi dünya bug fix yaptık adamların sourcelarında .. Bununlada uğraşmıştık ama VCL linde olacağı hiç aklıma gelmezdi ..
Merhaba, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim..

Formun active kontrolünü nasıl ayarlıyabilirim orayı tam olarak anlıyamadım sanırım.Aslında sorunu tahmin edebiliyorum yanılmıyorsam eğer. Eğer tabloda hiç kayıt yoksa bazen gride bişeyler yazdığımda otomatikman siliniyor yani bir alt kayıt ekliyince gridden yok oluyor(Görünttüde) ama transactioni commit ettiğimde veritabanına yazıyor. Bu da sanırım alakalı birşey yani görüntü olarak yok olduğu ama vtde bulundugu için kaydın üstüne gitmek istiyor ama görüntü kaybolduğu için gidemediginden dolayı hata veriyor. Bununla ilgili olabilir mi acaba? Eğer bununla ilgiliyse bu da kayıtları transaction ile çektiğim ile alakalı olabilir mi?
Kullanıcı avatarı
Master_Yoda
Üye

Mesaj gönderen Master_Yoda »

Transaction içinde ekranda edit işlemi pek sık uygulanan bir yöntem değildir.
ADO kullanıyorsanız normalde batchupdate kullanmanız gerekir.
BDE de ise chachedupdate kullanıllır.
update işlemi cleintta yapılıp kayıt (yani sizin commit ettiğiniz aşamada)
tansaction start edilip applyupdates/batchupdate yapılıp commit edilir.
Prensip transaction süresinin kısa tutlması yönündedir.

Sorunlarınızın nedenini bilemiyorum ama cxgrid kendi datasourcebinding mekanizmasını kullanır ve datasetten bağımsız olarak tüm kayıtların bir kopyasını tutar. Ama bunu ayarlayabilrisiniz. Gridview databinding parametrerlinde (datacontroller ve datamodecontroller) ve gridmod true/false ile bu çalışma mantığını ayarlayabilkrisiniz. Ayrıca konu ile ilgili olarak aynı yerde smartrefreshs syncmode gibi başka propertylerde var.

ActiveControl'e gelince bu zaten formunuzda bir property designerda bu property mouse ile tıklanarak istenen component açılan combodan seçilebilir.
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

Selam,

Batrchupdate kullanmiyorum cunku Gridi unbound mode'da kullandigimda hata veriyor "Bilinmeyen bir hata olustu" diye bir hata cikariyor ortaya.. Yani o yuzden transaction başlatıyorum..

İnşallah bug vs. degildir kod hatalarım vardır cünkü bugun eve gittigimde herşeyi tekrardan yapıcam formu vs. tekrardan oluşturup kodlarını tekrardan yazıcam.. Yardımlarınız için çok teşekkür edrim herşeyi tekrardan yaptıktan sonra buraya değişiklik olup olmadığını tekrar bildiriim...

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, kolay gelsin.
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

Selamlar tekrardan...

Denememi yaptım sanırım olumlu sonuçlar alıyorum inşallah hata vermez.

BatchQuery yaptim, GridMode property'sini True yaptim... En azindan şimdilik Bilinmeyen bir hata almıyorum :) ...

Ancak bu sefer Unbound özelliğni kaybetti grid yani unbound alanlara yazı yazamıyorum.. Yani yazıyorum da başka bir kayıta focus olunca yazılar kayboluyor. Çözümü var mı acaba..

Gridin Keyfield propertysine Keyfieldi, Smartrefreshi de true yaptim yanı ayarları tam eksik bişey var mı acaba?
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

Arkadaslar sanirim bu sorun cözülmeyecek cunku quantum gridde bug oldugunu dusunuyorum.

Quantum gridin tüm özelliklerini taşımasa bile en azından, DbGrid ve String grid gibi aynı anda kullanabilecegim, gridin icinde buttonedit, lookup combobox vs gibi componentleri de kullanabileceegim başka bir Grid tavsiye edebilir misiniz acaba?