Delphi 5 de çalışan componenti Delphi 6 ya uyarlama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Query
Üye

Delphi 5 de çalışan componenti Delphi 6 ya uyarlama

Mesaj gönderen Query »

Arkadaşlar slm

Hepinize iyi çalışmlar.

Delphi5 de sorunsuz çalışan ama Delphi 6 da

IFormDesigner = interface(IDesigner)

satırında

[Error] dsgnintf.pas(180): Undeclared identifier: 'IDesigner'

hatasını veriyor.

Formda arattırdım ama bu sorunla ilgili bişi bulamadım :oops:

Component Adı TMPSOutlookbar2000

başka Outlookbar buldum ama onların içine sade button yerleştirilebiliyor. Buna ise istediğiniz bileşeni yerleştirebiliyorsunuz. Edit label vb ...

elimde .pas .dcu var hatta bi kaç bileşenin daha olduğu mps.dpk da var ama onu D5'de de çalıştıramamıştım zamanında.

Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kendinize iyi bakın
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen m_ekici »

Delphi 5 den 6 ya geçişte komponent yapısı değişti. Komponentin Design time bölümü ayıklaman gerekir.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

evet Borland, delphi 6'dan itibaren run time ve design time paketlerini ayrıma zorunluluğu getirdi.

http://bdn.borland.com/article/0,1410,27717,00.html

bu makalede detay bilgi bulabilirsin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Query
Üye

Mesaj gönderen Query »

İnsanın İngilizcesinin kötü olması kadar berbat bi durum yok. Verdiğiniz linkden bişi anlamadım tabiki ...

Ben Button ve panel kullanarak benzer bişi yaptım. Güzelde çalışıyoo ama bileşen şeklinde diil maalesef.

Bileşen haline getireyim diyorum ama o kadar da gelişemedim henüz. Yani mevcut bileşenlerden (panel, button, ... ) yola çıkarak nasıl bi bileşen oluşturulur örnekleriyle anlatan bi kaynak tavsiye edebilirmisiniz.

Veya bu özelliklerde free bir components var mı?

Katkılarınız ve cevaplarınızı için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Türkçe kaynak istiyorsan piyasadaki bazı delphi kitaplarında component yazma konusu var.

İstediğin özellikleri yazarsan bileşen tavsiye edebilirim. Ayrıca bedava component için, sitedeki Linkler kısmından torry ve Delphi super page ile yine sitede 3. parti bileşenler kısmından, Turbopower bileşenlerine bakmayı unutma.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Query
Üye

Mesaj gönderen Query »

http://www.delphipages.com

çok güzel bi site özellikle screenshot component lerin nasıl bişi olduğunu görüp boşuna uğraşmıyosun.

Ama torry.net çok karışık gibi geldi bana(tabiki burda yine ing. sorunu karşımıza çıkıyor)

Benim istediğime gelince Outlookbar ama bulduklarım menülerin(ben menü diyorum ama bar da deniyor olabilir. Kayan buttonlar :oops: ) içine sadece button konabiliyor. Ama ben hertürlü bileşeni koyabilmeliyim.

Anlatabildim mi bilmiyorum. Ama başınızı şişirdim sanırım.

Allah hepinizden razı olsun böyle bi site kurduğunuz ve benim gibilere yardımcı olduğunuz için.
computemo
Üye

Mesaj gönderen computemo »

Arkadaşlar Buraya soru soranların çoğu yeni aqrkadaşlar bu sorulardan çok rahat anlaşılıyor ama,lütfen sayın Mustafa bey,küçük bir uyarı koyarsanız,lütfen sorulan sorular daha açıklıkla anlatılsın.Şimdi Arkadaşın sorduğu soruyu anlamak için alim mi olalım.Outlook demiş ama insan düşünüyo outlook'a erişen exchange le ilişkili bir component mi arıyo acaba diye,ama meyerse basit bir toolbar tarzı ,design componenti arıyormuş.

Neyse arkadaşlara kızmak hakkımız değil hepimiz bu şekildeydik.AMa lütfen sorulan sorulara cevap vermek için biraz daha açıklayıcı olsunlar.

Saygılarımla..
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

sanırım arkadas outlook da soldaki kayan dikey toolbardan istiyor....
bende bir zamanlar gorup cok begenmistim
sanırım lmd tools componentleri icinde vardı
ben onun demolarında gormustum
delphi5 ile extra olarak geliyor ama tum componentler yok malesef
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
Query
Üye

Mesaj gönderen Query »

Sayın computemo tabi sizlerin yardımıyla sizlerin daha önce geçtiği yollardan geçeceğiz.

Ama ben sadece Outlook yazmadım. OutlookBar yazdım. Baktığım tüm componentlerde bu isimle geçiyor. Hatta ilk yazımda delphi5 de çalışan componentin tam adını da yazdım.

TMPSOutlookbar2000

gkimirti nın da dediği gibi kayan toolbar ama benim istediğim sadece button koymak istemiyorum. Sadece button koyabildiğim çok var. TMPSOutlookbar2000 da menülerin içine istediğim componenti (edit, label, combobox ...) koyabiliyordum. Ben bunu istedim. bunu da açıklıkla söyledim.

Lütfen bu yollardan sizinde geçtiğinizi unutmadan(ki belirtmişsiniz teşekkür ederim) ve rencide etmeden(ki siz etdiniz) cevap verin.

Eğer bende bi hata varsa cvp vermek zorunda da değilsiniz. Hatasız kul olmaz unutmayın.

Çalışmalarınızda başarılar.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

benim bildiğim kadarıyla bir tek DevExpress NavBar'da öyle bir özellik var, o da paralı.

Bedava dediğim gibi torry ve Delphi super page'den bakabilirsiniz. torry'de outlookbar diye aratın, o size mevcut componentleri listeleyecektir zaten.

Ayrıca yanılmıyorsa Turbopower Orpheus içinde outlookbar tarzı bileşenler vardı ama hiç kullanmadım. Öyle bir özelliği var mı bilmiyorum.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Query
Üye

Mesaj gönderen Query »

Mustafa bey teşekkür ederim
computemo
Üye

Mesaj gönderen computemo »

Estağfurullah hocam,

Seni kırdıysam özür dilerim ama ben sadece açıklayıcı olman maksadıyla dedim,gerçekten demek istediğin açık değildi ama bu bizi etkliyor cevap vermek için.

Ben sadece biraz daha özen gösterelim maksadıyla söyledim.

Yoksa seni kırmak için bir kelime kullanmadım.Eğer kırdıysamda hakkını helal et özür dilerim...
Kullanıcı avatarı
Query
Üye

Mesaj gönderen Query »

Ne demek helal olsun tabi ki.

Zaten bazı noktaları anlatamadığımın farkındayım ve :oops: koydum.

Daha başka anlatamadığım için.

Kendine iyi bak.