DLL içinden MDI child çağırma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ardahan
Üye
İletişim:

DLL içinden MDI child çağırma

Mesaj gönderen ardahan »

Merhaba

Form stili fsMDIform olan ana exe dosyamdan DLL formlar çağırıyorum. DLL içindeki Formları MDI Child yaptığım halde 'Cannot create form. No MDI Forms are currently active' diye bir mesaj alıyorum.

Formu :

Kod: Tümünü seç

Procedure ShowDLLForm( AppInstance: THandle;App: TApplication; Scr: TScreen );external 'testdll.dll';
şeklinde her türlü bilgiyi yollayarak çağırıyorum ama aynı problem devam ediyor. Ne yapmalıyım?
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@ardahan selam...

- DLL içine Application'u parametre ile gönderip formun Owner'i yapıyorsun değil mi ? Olmayan nedir ?

- Aşağıdaki şekildeki gibi bir ihtiyacın varsa basit şekilde örnekledim... Bunu ilk defa denedim ama pek sağlam bir yapı olduğunu söyleyemem.

DLL içindeki tanımlama örneği

Kod: Tümünü seç

Var
  DllApp : TApplication;

procedure MDIChilOlustur(App:TApplication);
Var
  xxx    : TForm;
begin
  if not Assigned(DllApp) then begin
      DllApp := Application;
      Application := App;
  end;

xxx := TForm.Create(Application);
  With xxx do
  begin
    FormStyle := fsMDIChild;
    Caption   := Format('%s Handle:%d', [Application.Name, Handle]);
    Width     := 200;
    Height    := 100;
    visible   := True;
  end;
end;

Exports
   MDIChilOlustur;
Resim
Resim ....Resim
ardahan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ardahan »

Teşekkürler @mrmcop ben ardahan @ardahan değil :)

Normal şartlarda DLL içinden MDI child çağırmak problemli o yüzden DLL içindeki Child'ı windowsa takla attırarak hallettim :)

İlgine teşekkürler.

Yalnız ek bir şey sormak istiyorum. Sen bakarsın ümidiyle sohbet kısmına bir şey sormuştum. DivX Player yazma konusunda

viewtopic.php?t=1614

buna yorumunu bekliyorum. Selamlar

Ardahan Yılmaz
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- DivXTr forumu da takip ettiğine göre @ işartetinin forumlarda ne anlama geldiğini biliyoruzdur... :oops: (Ref: Yazdığım diğer mesajlar...)

- @ardahahan aslında sayın ardahan'a anlamındadır. Kibarlık maksadıyla yani... Yani diğer kullanıcılar değil kişiye özel bir cevap olduğunu belirtir... Hani email içindeki @ şu serverdeki, ali oğlu veli gibi... :lol:

- Aynı anda iki subtitle gösteren program yok ama bunu siz yapabilirsiniz.

- Sisteme DivXG400 ve VobSub'u beraber kurduğunuzda, birisinin Vertical (dikey) koordinatını diğerinden yukarı veya en tepeye taşıma şansınız var. Bu şekilde iki altyazı aynı filmi izlerken kullanılabilir.

- Delphi ile bağlantı kurmak için bir satır daha yazmak istiyorum... DirectShow filtresi yazmak üzere kolları sıvadım ama çok derinlere inmek zorunda kalacağımı görünce (DirectX üzerinden DirectShow filtre yazmak şeklinde) pes ettim...

- Aslında olay örgüsü basit. Yapmak isterseniz diye yazıyorum.

- Ekran üzerine şeffaf bir layer oluşturup, bu layer üzerine timer ile sırası gelen altyazıyı konduruyorsunuz. DivXTurk programında altyazı kontrol fonksiyonunda preview ekranı için düşünmüştüm...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- Google'dan baktım kulağa hoş gelen şu var... 8)
DSPack is a set of Components and class to write Multimedia Applications using MS Direct Show and DirectX technologies. DSPack 2.3 is designed to work with DirectX 9 on Win9X, ME, 2000, and Windows XP operating systems using Delphi 5,6,7 and BCB6.
http://sourceforge.net/projects/dspack

- Aramalarında kullanacağın referansın Text Overlay Filter olsun...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

DSPack'in medhini ben de duyup sitede linkler kısmına eklemiştim. İyidir iyi :lol:

Kolay gelsin.
ardahan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ardahan »

Kendi CAD yönetim yazılımımı yapmak isterken kullanmıştım. Demek DivX içinde kullanabilirim ha :twisted:

sizin divx sitenizi takip etmiyorum ondan @ işaretinin anlamını bilmiyorum ama kendi stilin var belki bir popstar olamayabilirsin ama codestar olabilirsin. Eminim codestar diye bir yarışma olsa kesin birinci sen olurdun :) sende o ışığı görüyorum yolun açık olsun :)

PS. Affınıza sığınarak böyle bir espri yaptım. Saygılar
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

:lol: :lol: :lol: Estağfurullah... memnun oldum... @ardahan Kusura bakma ama CodeStarlığa devam edicem bu arada...8)

- Çalışmalarında başarılar...
Resim
Resim ....Resim