Merhaba,
Network üzerinde çalışan bir uygulamam var. Bir sigorta firmasının VPN ağına CiscoVPN Client Programı ile bağlanıp bir takım webservislerini sorgulayarak elde ettiğim sonuçları DB ye aktarıyorum. Fakat bazı durumlarda VPN aktif haldeyken ODBC sürücüleri kullananarak ana makinaya bağlanan programım anamakinayı göremeyerek VT bağlantısı sağlayamıyor. VPN 'i kapatıyorum hiç bir sorun yok hatta VPN i kapatıp programımı açıyorum sonra VPN i açıp işlemlerimi sürdürebiliyorum. bazı sistemlerde ise çok geçte olsa sistem açılıyor ama bu kezde çalışma esnasında MySQL Connection go away , gidiyor bağlantı kopuyor. ben sorunun DNS le ilgili olabileceğini düşünüyorum.
iyi çalışmalar.
VPN Kullanıldığında yaşanan DB erişim sorunu
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
VPN Kullanıldığında yaşanan DB erişim sorunu
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Arkadaşım büyük ihtimal dns den kaynaklanan bi sorundur.terminal makinan domainde oturum açıyor sa şayet .oturum açma süresini bi kontrol et.bu süre uzunsa terminal makinanın ip ayarlarını kontrol et.çünkü dns sağlayıcı ip yanlış girilmişse yada ayarlada bi aksaklık varsa bu sorun çıkabiliyor.benzer bi sorun diyil ama yakın sorunları daha önce yaşadım ve çoğunluğu terminal makinadan kaynaklanıyordu.sana önerim.terminal makinan ip ayarlarını kontrol et.serverın olay görüntüleyicisinden bağlantı hatası yaşandığında kontrol et ne gibi bi log atmış.işallah sorunu çözersin kardeş can sıkıcı bi durum.