delphide trayicon sorunu....

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
incsoft

delphide trayicon sorunu....

Mesaj gönderen incsoft »

trayicon componetini kullanarak programımı taskbar tarafına almak istiyorum.Programım sağ alt köşeye yerleşiyor.Üzerine tıkladığımda ise programımım gelmesi için

form1.show;

komutunu kullandım.form otomatikmen başlat menüsünün üstüne yarım bir şekilde geliyor.Benim istediğim şey programı gizlediğimde sadece taskbar da gözükmesi.Programımın görev çuğuğunda dahi gözükmesini istemiyorum.

Programım sadece taskbar da gözüksün 2 kere tıkladığımda ekrana gelsin.Programımı görev çubuğundan da kaldırmak istiyorum...

Bu sorunu nasıl çözebilirim? :cry:
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

tary icon bileşenleri zaten sizin istediğiniz gibi çalışır. Kullandığınız bileşende bir sorun olabilir.

Sitede 3. parti bileşenler kısmında Turbopower bileşenleri hakkında bir yazı var. Onlardan birinde tray icon vardı, ben kullanmıştım. Tavsiye ederim.

Kolay gelsin.
beginer
Üye

tray icon

Mesaj gönderen beginer »

win XP ve delphi 7 kullanıyorum.ben de trayicon componentini kurdum..sonra formun üzerine bu bileşeni attım..bir tane de imagelist bileşeni attım..daha sonra imagelist e icon ekledim..TrayIconun Images Propertisine imageList i atadım..formun onshow olayına TrayIcon1.Active:=True dedim..program çalıştığında sağ alt köşede simge gözüksün istiyorum ama simge gelmiyor..sadece orada boş biryer ayırıyor...bazen gelip gidiyor..ne yapmam lazım
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Hangi tray icon componenti bu. ismi ve varsa sitesini yazar mısın.

Kolay gelsin.
beginer
Üye

tray icon

Mesaj gönderen beginer »

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Turbopower Shellshock kurup, ondaki trayicon'u kullan hocam.

Bu component hakkında da yazarı ile görüşebilirsin, incelemeden birşey söyleyemem.

Kolay gelsin.
beginer
Üye

Mesaj gönderen beginer »

winxp ve delphi 7 kullanıyorum..bir tray icon uygulaması yaptım..programı sağ üst köşedeki çarpı düğmesinden kapatınca simge durumuna getiriyorum(tıpkı msn messenger gibi..). icona popup menu ekledim..aç,gizle,çıkış vs. menuler var...ancak birkaç kez aç-gizle yapınca bazı makinalarda hata veriyor..örneğin xp,win2000 gibi sistemlerde hata vermiyor.win98, ME gibi sistemlerde hata veriyor..hata 'stack over' hatası..bunun sebebi nedir.
bu arada cooltrayicon adında bir component kullandım..
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selamlar.

- Cevaplanmamış / sonuçlandırılmamış bir konu başlığı gibi gördüğümden cevap yazmak istedim. Aslında çözülmüştür de @incsoft herhalde vakit bulamadığından sonucu bildirmemiş :?:. @beginner de benzer problemini bildirmek zorunda kalmış.

- ShellApi kullanarak

Kod: Tümünü seç

TrayIcon: TNotifyIconData;
    procedure TrayMessage(var Msg: TMessage); message WM_ICONTRAY;
ile rahatça halledebilecek iken, delphi'ye yeni başlayan kişiler olarak günü kurtarmak adına bileşen kullanmak zorunda olduğunuzu değerlendirerek, başka bir bileşenle deneyin derim... :oops:

@beginner'in de kullandığını öğrendiğim, CoolTrayIcon isimli bileşeni Torry.Net adresinde indirip kurun. Freeware bir bileşendir. Kaynak Kodu (Source), Program Örneği (Demo) ve Delphi 7'ye kadar desteği varmış. Bu kadarı size önermem için yeterli. 8)

- Bulacağınız 30 kadar TrayIcon bileşenlerinin linki...
http://www.torry.net/trayicons.htm

- Yukardaki linkte mevcut listeden bahsedilen CoolTrayIcon bileşeninin linki ise...
http://www.torry.net/vcl/system/trayicons/trayicon.zip

- Çalışmalarınızda başarılar...
Resim
Resim ....Resim