comportdan alınan bilgiyi işleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
argetek
Üye

comportdan alınan bilgiyi işleme

Mesaj gönderen argetek »

arkadaşlar tapro ile com port a baglı bir rf cihazdan bilgi alıyorum şimdi bu cihaz bana aa||||32|||| veya bb||52|||||| veya cc||43||110||

gibi veriler veriyor benim buraya kadar bir sorunum yok bu aldıgım tum verileri bir database e yazıyorum şimdi benim sorunum su programda ole bir şey yapmalıyımki bana gelen aa||32||||| ye karsılık yapması gereken leri yazdıktan sonra ornek olarak yapması gereken sey image1 mesnesi uzerindeki bir kırmızı noktanın soldan 12 ust den 15 piksel leri alsın bu aldıgım bilgi aa||34||||| geldiginde bir kademe her iki pikselide arttırsın bu kodları tektek yazmadan bunu nasılk tanımlayabilirim bir gps den bilgi aldıgınızı dusunun bunun gibi bişi buda uydudan gilgi geliyor ve aldıgınız bilgiye orantılı olarak harita uzerinde bir arac geziyor :)
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

yapılması gerekeni sen yazmışsın zaten :P string içindeki değerleri pos ile konrol ettirip gelen sayıya göre işlem yaptırtacaksın yada semboller ne anlama geliyorsa işte
aa mesela kırmızı arkasından gelen 2 rakkamda x ve y koordinatıysa sende kırmızı renkle x ten y e bir çizgi çizeceksin mesala bu çizim işini bir procedure içinde yaparsan koordinat ve renk bilgisini parametre olarak gönderirsen kısa bir kodlamayla yapmış olursun
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!