user abort hata mesajı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

user abort hata mesajı

Mesaj gönderen huseyinert »

merhaba arkadaşlar vt. nin bulunduğu ana makina ve terminal makinlar var hepsinde de yeni kayıtta bu hatayı vermiyor fakat önceden kaydedilmiş üzerinde değişiklik yapılan bi kayıtta bu hatayı veriyor 'user abort' hatası kullanıcı hatası gibi görünüyor ama ben bi türlü çözemedim forumda da bişey bulamadım. yardımllarınızı bekliyorum

kolay gelsin
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
argetek
Üye

vt

Mesaj gönderen argetek »

kullandıgın vt hangisi ve clientlerin datayı guncellerken hangi yolu izledigine dair kodu yollarsan sanırım daha kolay yardımcı olabiliriz bukadarlık bilgi ile ancak atmasyon cevaplar verilebilir buda sana sadece zaman kaybettirir bence
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

hocam haklısınız
interbase kullanıyorum ben kayıt eklerken dataset.edit ve dataset.post kodlarını kullanıyorum

fakat şöyle bişey var daha önce böle bi hata vermiyordu 6 aydır falan kullanılıyor böle bişey yeni çıktı
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

İndex sorunu olabilirmi.Yani primary key sorunu.Update ederken sorun çıkması bu ihtimali akla getiriyor ama.Tek hata mesajı

Kod: Tümünü seç

"user abort"
mu.Başka ca bir hata mesajı varmı?
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

hocam primary keylerde nasıl bi hata olabilir başka bi hata mesajı yoksadece bu var
çözümü ne hocam
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Peki bu hata tüm terminallerdemi oluşuyor yoksa sadece birinde mi?Yada tüm update işlemlerinde mi oluşuyor yoksa arasıramı oluşuyor?
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

ana makinada da tüm terminaller de de oluyor hocam ve sadece kayıt değşikliği yani önceden kaydedilmiş kayıtlarda oluyor bazı yerlerde oluyor hocam
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Hocam şimdi

Kod: Tümünü seç

"User Abort"
mesajı da hiç bir şey çağrıştırmıyor.Yani keşke daha ayrıntılı bir hata mesajı olsaydı.Sizi oyalamış olamkta istemem ama yardımcı olmaya çalışıyorum.Acaba eş zamanlı edit etme hatası, veya transactionun commit olamaması gibi bir şey olabilirmi?Mesela try except içine aldığınız komutlar satırlarında bir hata oluşupta alt satıra geçememesi transactionun açık kalması ve try exceptten dolayı hatada döndürmemesi gibi bir sorun olabilirmi?Eş zamanlı editlere karşı bir önleminiz varmı projenizde.Hata mesajı sanki kullanıcının transactionu commit edememesi gibi bir soruna işaret ediyor.
Kullanıcı avatarı
huseyinert
Üye

hocam primary key den falan olabilir demiştiniz veya index ten veya başka bişeydense bunun için onarma programları varmı hocam veya bi çözüm

tşk. ederim
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Sayın hocam.Şimdi aslında önce sorunun teşhisin koymak gerekir.O bir varsayım.Siz vt nizi inceleme imkanınız var.Ben size bu konuyuda göz önüne alı diye yazdım.Sorun bud aolmayabilir.Bu tür bir onarım aracı bilmiyorum.
Ancak ben sizin yerinizde olsam şunu yapardım.Öncelikle şu andaki databasin bir kopyasını alır bir yer saklardım.Ondan sonrada IBexpert ile update yapmaya çalışırdım.Yani sorun vt demi yoksa sizin kodlarınızdamı?Bunu anlamak için. :D
Eğer Ib Expertte sorun çıkmaz ise buradaki kodlarımı tekrar gözden geçirirdim.

Bir ikincisi olarakta şunu yapardım.Özellikle IbbExperttede hata verirse(Hata vermesede yapardım ya) databasei IBexpertte Backup-Restore ile veritabanını onarırdım.

Bence bunları bir dene.Yani en azından IBExpertte de hata verirse sorunun vt den olup olamdığı konusunda ve IBExpertin hata mesajı hakkında bilgi sahibi oluruz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Merhaba,
Tamir için gfix i de kullanabilirsiniz. Ben hiç kullanmadım. Ama gkmirti hocamız kullanımını bir mesajda yazmıştı.

Kolay gelsin.