memo nesnesindeki filed ları satır satır kaydetme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
memo nesnesindeki filed ları satır satır kaydetme
arkadaslar oncelikle yardımlarınızdan dolayı cok cok tesekkur ederim sayenizde bircok handikapda kalan işlerimi hallettim şu an bir sorunum var bunu nasıl aşıcağım hakkında engin bilgilerinize ihtiyacım var sorun su arkadaslar bir txt dosyayı memo nesnesine yukluyorum sonra bu memo nesnesinden ilk satırı okuyarak bunu bir string içine alarak parcalıyorum daha sonra bu parcaladıgım bilgileride bir xml dosyasına yazıyorum şimdi sorun su yuklemiş oldugum txt dosyasının her yukleme esnasında satır sayısı surekli olarak değişiyor şimdi ben bir kerede bir dongu ile (X) kadar satır oldugunu memmo.count ile buluyorum ama nasıl bir cod ile su kadar satırı su string yukle daha sonrada bu stringden baska bi txt ye sadece parcaladıgım bu satırları sırası ile yukle derim ?
bu konu hakkında acil yardımlara ihtiyacım var arkadaslar
bu konu hakkında acil yardımlara ihtiyacım var arkadaslar
memo
bu sekilde tum satırları tek tek stringe mi işle diyorsun pek anlaşılmıyor açıkcası biraz daha acık bi şekilde yazabilirseniz cok sevinirim birde şunu belirtme de fayda goruyorum memo dakı satır sayısı her yukleme es nasında değişiyor ve benim bu satırların hepsini tek seferde satır satır almam lazım !
memo
evet bence yanlıs anladın sanırım şimdi ben sana detaylı bir şekilde anlatayım asıl sorun ben anlatamadım sanırım sorunu 
memo içerisine bir txt dosyayı loadfromfile metodu ile upload ettim ve memo bileşenimde var olan satıs şu şekilde oluyor
------------------------------------------------------------------------------------
232323;hggjggsdhjgfjdgfhjdgf
2322;hgdhfgdjhgfjghfjdgfdgfhjs
2323232;dhgfjdhdjhjhjfhjshshjsjfs<hfd
gibi satırlar oldu ben bunun içerisinden pos ve copy ile [;] un yerini bulup [;] e kadar olan numaraları alıyorum ve [;] den itibaren saga dogru 159 karakteride bir edit nesnesine atıyorum daha sonra aldıgım bu no ve msg kısımlarını bir xml dosyaya işliyorum ama memodaki tum satırlara aynı işlemi yapmam lazım bunu bir dongu içerisinde nasıl yapabilirim asıl yapmak istedigim su memo da bulunan tum satırları bir degişkene atıp daha sonra bu degişkende speratore kadar olan numaraları (tum satırlardakileri ) baska bir degişkene speratorden sonrakileride baska bir degişkene atıp daha sonra bunları
-------------------------------------------------------------------------------
no msg
1212121 jhgjgjhdsfsdfdsfd
seklinde bir adotable atmak istiyorum benim takıldıgım kısım ise bunu tek tek yapmam mumkun degil cunki memo ya yuklediigim txt dosyasındaki satır sayısı degişken bir yukleme esnasında 14 satır varken baska bir gun yuklenen txt 100 satır baska bir gun ise 1500 satır olabiliyor bu satır sayısı bazı gunler 150,000 e kadar cıkabiliyor işet bana bunu yapabilecegim bir dongu lazım

memo içerisine bir txt dosyayı loadfromfile metodu ile upload ettim ve memo bileşenimde var olan satıs şu şekilde oluyor
------------------------------------------------------------------------------------
232323;hggjggsdhjgfjdgfhjdgf
2322;hgdhfgdjhgfjghfjdgfdgfhjs
2323232;dhgfjdhdjhjhjfhjshshjsjfs<hfd
gibi satırlar oldu ben bunun içerisinden pos ve copy ile [;] un yerini bulup [;] e kadar olan numaraları alıyorum ve [;] den itibaren saga dogru 159 karakteride bir edit nesnesine atıyorum daha sonra aldıgım bu no ve msg kısımlarını bir xml dosyaya işliyorum ama memodaki tum satırlara aynı işlemi yapmam lazım bunu bir dongu içerisinde nasıl yapabilirim asıl yapmak istedigim su memo da bulunan tum satırları bir degişkene atıp daha sonra bu degişkende speratore kadar olan numaraları (tum satırlardakileri ) baska bir degişkene speratorden sonrakileride baska bir degişkene atıp daha sonra bunları
-------------------------------------------------------------------------------
no msg
1212121 jhgjgjhdsfsdfdsfd
seklinde bir adotable atmak istiyorum benim takıldıgım kısım ise bunu tek tek yapmam mumkun degil cunki memo ya yuklediigim txt dosyasındaki satır sayısı degişken bir yukleme esnasında 14 satır varken baska bir gun yuklenen txt 100 satır baska bir gun ise 1500 satır olabiliyor bu satır sayısı bazı gunler 150,000 e kadar cıkabiliyor işet bana bunu yapabilecegim bir dongu lazım

TStringList kullan.
Kod: Tümünü seç
procedure IslemYap;
var
I: Integer;
St: string;
begin
with TStringList.Create do
try
LoadFromFile('C:\Test.TXT');
for I := 0 to Count - 1 do
begin
St := Strings[I];
//.....Burada istediğin işlemleri yaparsın.
end;
finally
Free;
end;
end;
Merhaba,
Memodaki bilgiler için aşağıdaki kod işini görmez mi?
Kolay gelsin.
Memodaki bilgiler için aşağıdaki kod işini görmez mi?
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
i:longint;
begin
showmessage(inttostr(memo1.Lines.Count));
for i:=0 to memo1.Lines.count-1 do
begin
showmessage(memo1.lines[i]);
// buraya string parçalama ve atama işleri yapılacak.
end;
end;