girdiğim bilgilerin aynısını girince hata veriyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
girdiğim bilgilerin aynısını girince hata veriyor
merhaba bde kullanarak bir stok programı yazdım. diyelimki bir kayıt yazıp kaydettim.o kayıtın aynısını tekrar yazıp kaydetmek istediğimde hata veriyor bu hata vermesini engellemek için ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olurmusunuz
:D
Bende ilk yazdıgım programda bu hata ile karsılasmıstım..tabii deneyim olmadıgı için ve yeterli kaynagım olmadıgı için 5 gun hatayı bulmakla geçmişti
Naile arkadasımızın dedigine katılıyorum

Naile arkadasımızın dedigine katılıyorum

Hatayı söylemeden önce havada birşeyler hakkında konuşurken, şimdi herşey çok net anlaşıldı. Demek ki bir hatadan bahsederken, hata kodunu ve hatayı yazmak lazımmış
Delphi'de bir kayıtı düzeltirken Edit modunda, yeni kayıt eklerken de Insert modunda olması lazım. Query'ler normalde ReadOnly (salt okunur) dataset'lerdir. Yani sadece veriyi okursunuz, ekleme ve düzeltme yapamazsınız. Eğer Query ile düzeltme ve ekleme yapmak istiyorsanız TUpdateSQL bileşeninini kullanmalısınız. Sitede kullanımı ile bilgi var.
Ayrıca ekleme sırasında Open ile Query'i açtığınızdan emin olun.
Kolay gelsin.

Delphi'de bir kayıtı düzeltirken Edit modunda, yeni kayıt eklerken de Insert modunda olması lazım. Query'ler normalde ReadOnly (salt okunur) dataset'lerdir. Yani sadece veriyi okursunuz, ekleme ve düzeltme yapamazsınız. Eğer Query ile düzeltme ve ekleme yapmak istiyorsanız TUpdateSQL bileşeninini kullanmalısınız. Sitede kullanımı ile bilgi var.
Ayrıca ekleme sırasında Open ile Query'i açtığınızdan emin olun.
Kolay gelsin.