x-y-z kordinatlarını comportdan alımı

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
argetek
Üye

x-y-z kordinatlarını comportdan alımı

Mesaj gönderen argetek »

arkadaslar comport dan gelen 8 bit datayı x-y-z olarak 3 ayrı satıra kaydetmek istiyorum daha sonra bu verileri surekli olarak sırası ile okuyup image dosyasında belli bir pikselde bulunan shape nesnesine hareket vermek istiyorum yani gelen datayı ben x-y-z olarak kaydedip x- okuyp bi degişkene yazıp sonra y yi okuyup baska bir dğişkene yazıp son olarakda z yi okuyup z değişkenine yazmayı dusunuyorum daha sonra x-y-z değişkenlerini alıp bunu image nin içindeki shape nesnesinin yer bilgisinde kullanmak istiyorum mantık olarak bu yolu sectim ama nasıl yaparım ne kullanırım pek blmiyorum su an eger baska bir yol bilen bir arkadas yada elinde buna benzer bir ornek kod yada link bulunan biri varsa yardımlarınızı bekliyorum
deltas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen deltas »

Ne amaçla kullanacağını merak ettim...
Opengl uygulamaları ile ilgili companentler var istersen onları bi dene.. Bi ara o şekilde bişey yapmıştım ama sürekli okumuyordu.. Sadece hesaplayıp kullanıyordu. ve nesneyi hareketlendiriyordum. (Dişli çarkı) Scene gibi bişeydi compannentin ismi..
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
porttan bilgiyi nasıl alacağını mı soruyorsun yoksa aldığın bilgiyi kullanma kısmında mı takıldın.
Porttan bilgiyi okumak konusu forumda çok konuşuldu.
Gelen bilgiyi oku. onun formatına göre istediğin kısımlarını değişkenlere aktarırsın.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim