2 Sorguyu raporlamak istiyorum

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
AReS
Üye

2 Sorguyu raporlamak istiyorum

Mesaj gönderen AReS »

Geçen gün naile hanıma sordugum function olayında kodda yanlışlık yapmışım onu düzeltim.
şimdi onları raporlamam gerekli ilk queryde sorun yok sorgulayabiliyorum ama 2. sini sorgulayabilmem için ilk sorgudaki yil doktor ve protokol kodlarına ihtiyacım bunu nasıl yapabilirim veya kısaca şöyle diyeyim bu iki queryi tek halde iç içe kullanmam mümkün mü? Çıkamadım kafam durdu :duvar:
1.

Kod: Tümünü seç

Select * from view_Defter where (tarih='''+Tarih+''')
Bu sorgu sonucunda bana Yil Protokol ve Doktor kısımları geliyor aşağıda ihtiyacım olacak yerler ilk query den geliyor.
2.

Kod: Tümünü seç

Select * from verilen_ilac('Yil','Doktor','Protokol')
Yil Doktor ve protokol kısmını ilk queryden gelen değerleri 2. query deki yil doktor protokol kısmına aktarmam gerekli.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Arkadaşlar kesinlikle söylüyorum. Bir Query oluşturuyorsanız, her makinada çalışmasını istiyorsanız, sorun çıkarmasın istiyorsanız, Parametre kullanın!!!

Bu uyarıdan sonra sizin sorduğunuz soruya gelince.

Stored Procedure yapmalısınız. Yani birinci döngüden gelen sonuçlara göre yeni bir sorgulama yapmak istiyorsanız SP içerisinde CURSOR tanımlayacaksınız. Bu CURSOR üzerinde dönerken, 2. sorgunuza 1. Sorgudan dönen Alanları kullanabilirsiniz.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
radiochaos
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen radiochaos »

Veri tabanı nedir bilmiyorum ama LEFT JOIN çözüm olmaz mı? :)
Kullanıcı avatarı
AReS
Üye

Mesaj gönderen AReS »

Left joinle nası olcak hocam ?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

AReS yazdı:Left joinle nası olcak hocam ?
:ara join

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

İki tablodan veri çekmeyle ilgili sitede Veritabanı kısmında, SQL'e Giriş makalesinde detaylı bilgi ve örnek var. O yazıdaki "İKİ TABLODAN BİRDEN KAYIT SEÇMEK" kısmını inceleyebilirsiniz.

Ayrıca bu konuda uzman abimiz Fahrettin abinin seminerlerini incelersen konunun mantığını kavrayabilirsiniz. Böylesi daha iyi olur. Join ne, noluyorda ne geliyor, Veritabanından neyi nasıl çekeriz gibi. Veritabanı ile aranızdaki tercüman SQL dilini öğrenirseniz çok daha iyi anlaşırsınız :)

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
AReS
Üye

Mesaj gönderen AReS »

Sayın Mussimsek left joinle nasıl olcak dememdeki neden left join kullanmayı bilmiyorum değil. En cok kullandıgım yontemlerden biri .Anlayamadıgım biri function diğeri table ikisi arasında nasıl left join kullanılacak.

Neyse bu arada sorunuda çözdüm ...Yardımınız için teşekkürler...

(Bu arada seminerlerinizi daha önce incelemiştim ve faydası oldu Elinizine Yüreğinize sağlık...!)