Session la online kullanıcı

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Session la online kullanıcı

Mesaj gönderen husonet »

Arkadaşlar bu sıra öğrenmek adına php forumu tasarlamayı düşünüyorum kafama takılan bir konu var Session ile foruma giren user ların count unu ve hangi userlar olduğunu veri olarak çekmek istiyorum bu konuda çalışması olan yada fikir verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
mulus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mulus »

Db kullanabilirsin.. session değeri atarken giren kullanıcıyı db ye kaydettirirsin ve time ile süre atarsın.. bu arada kayıt yaparken süresi 15dk yı geçmiş kişileri silersin .. ve bir sorguyla son 15dk da kimlerin bağlı olduğunu ve kaç kişi olduklarını gibi bilgileri dbden alabilirsin. tabi hiçbir zaman tam kesin bilgiyi alma ihtimalin yok .. yani birisi girip çıksa bile 15 dk süre ile bağlıymış gibi gözükür. Bir başka yol ise session değeri atarken kullanıcıya bir rastgele numara verirsin, birde text dosya yaratıp içine time vs. bilgileri yazar adınıda rasgele ürettiğin numara koyarsın ve sayfalar arası bu numarayı post yada get metodu ile taşırsın ... dosyanın oluşum zamanı yada içindeki süreye bakarak kullanıcı bağlımı değilmi diye kontrol ettirirken, dosyaların toplam sayısıda online kişi sayısını verir.
Benim aklıma gelenler bunlar benimde yakında bu konu ile ilgili bir çalışmam olacak http://www.muratulus.net sitesinde kendi forumumu yazıyorum. Forum yazma aşamasında bu konu hakkında paslaşabiliriz.. İyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

mulus yazdı:Db kullanabilirsin.. session değeri atarken giren kullanıcıyı db ye kaydettirirsin ve time ile süre atarsın.. bu arada kayıt yaparken süresi 15dk yı geçmiş kişileri silersin .. ve bir sorguyla son 15dk da kimlerin bağlı olduğunu ve kaç kişi olduklarını gibi bilgileri dbden alabilirsin. tabi hiçbir zaman tam kesin bilgiyi alma ihtimalin yok .. yani birisi girip çıksa bile 15 dk süre ile bağlıymış gibi gözükür. Bir başka yol ise session değeri atarken kullanıcıya bir rastgele numara verirsin, birde text dosya yaratıp içine time vs. bilgileri yazar adınıda rasgele ürettiğin numara koyarsın ve sayfalar arası bu numarayı post yada get metodu ile taşırsın ... dosyanın oluşum zamanı yada içindeki süreye bakarak kullanıcı bağlımı değilmi diye kontrol ettirirken, dosyaların toplam sayısıda online kişi sayısını verir.
Benim aklıma gelenler bunlar benimde yakında bu konu ile ilgili bir çalışmam olacak http://www.muratulus.net sitesinde kendi forumumu yazıyorum. Forum yazma aşamasında bu konu hakkında paslaşabiliriz.. İyi çalışmalar...
db eye kayıt olayındaki Mantık hoşuma gitti teşekkür ederim...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

aslında kişilerin çıktıkları zamanları da anlayabilmek bazen mümkün. body tagında unload eventi bu işi görebilir. Örneğin:
<body onUnLoad="cikis_islemleri()"> yaparsınız sonra cikis_islemleri adında bi javascript fonksiyonuyla kullanıcıların counter değerinde düşüş ve kullanıcıya uğurlama mesajı gösteren bir sayfaya yönlendirebilirsiniz. kullanıcı browseri kapattığı anda counter değeri değişmiş olur session timeout beklemeye veya süresini kısaltmaya gerek kalmaz diye düşünüyorum
mcihad
Üye

Mesaj gönderen mcihad »

http://www.mutasyon.net/makaleoku.asp?id=754

bu adreste örnek var hüso amca