javascript engel kaldırma ve kod göstermeme

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Cevapla
Arifceylan28
Üye
Mesajlar: 298
Kayıt: 19 Tem 2004 01:45
Konum: Giresun/Samsun

javascript engel kaldırma ve kod göstermeme

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

Selamlar.
1-)Bazı sitelere girdiğimizde javascript kodlarını engelliyor ve izin vereyim mi diye soruyor.Fakat bazı sitelerde javascript olsa da böyle birşey gelmiyor.kodlar arasına bunu engellemek için birşey mi koyuyorlar?Koyuyorlarsa neler?

2-)Yine bazı sitelerde sayfanın kaynağını göster dediğimizde html kodlarını javascript kodlarını vs göstermiyor.Bi şekilde engellemişler adamlar.Mesela ogame in sitesinde mevcut.Bunun nasıl yapıldığını bilen varsa cevabını bekliyorum.

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye
Mesajlar: 930
Kayıt: 19 Tem 2004 09:13

Re: javascript engel kaldırma ve kod göstermeme

Mesaj gönderen sherlockholmes »

selam ,

dilim döndüğünce sorularına yanıt vermeye çalışayım
Arifceylan28 yazdı:1-)Bazı sitelere girdiğimizde javascript kodlarını engelliyor ve izin vereyim mi diye soruyor.Fakat bazı sitelerde javascript olsa da böyle birşey gelmiyor.kodlar arasına bunu engellemek için birşey mi koyuyorlar?Koyuyorlarsa neler?
sayfadaki javascriptin çalışıp çalışmaması , kullanıcının kullandığı browser ayarları ile kontrol edilmektedir. her java kodu için izin istenmez , dosya kopyalama gibi kullanıcı pc sinde işlem yapacak kısımlarda onay istenir. java kodunda yapılacak bir değişiklikle kullanıcıya sormadan istenilen işlemlerin yapılması mümkün değildir.
Arifceylan28 yazdı: 2-)Yine bazı sitelerde sayfanın kaynağını göster dediğimizde html kodlarını javascript kodlarını vs göstermiyor.Bi şekilde engellemişler adamlar.Mesela ogame in sitesinde mevcut.Bunun nasıl yapıldığını bilen

Teşekkürler.
bazı sitelerde mevcut olan kodlar direkt index.htm , asp veya php dosyasında değil de harici bir java kod dosyasından bulunur , gerekli fonksiyonlar gerektiğinde oradan çağırılır. bu bir tür include etme yöntemi değildir o yüzden , fonksiyonların mevcut olduğu kod sayfasını çağırmak ilk etapta mümkün değilmiş gibi görünür. ama , gezinti yaptığınız sayfanın kaynak kod kısmında , kodların bulunduğu dosya ismi vardır , bu ismi browser'a girerek ilgili dosyaya ulaşabilirsiniz ya da offline explorer türü site indirme programlarını kullanarak "istediğiniz" dosyayı indirebilirsiniz.

iyi çalışmlar ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Arifceylan28
Üye
Mesajlar: 298
Kayıt: 19 Tem 2004 01:45
Konum: Giresun/Samsun

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

sherlockholmes yazdı: bazı sitelerde mevcut olan kodlar direkt index.htm , asp veya php dosyasında değil de harici bir java kod dosyasından bulunur , gerekli fonksiyonlar gerektiğinde oradan çağırılır. bu bir tür include etme yöntemi değildir o yüzden , fonksiyonların mevcut olduğu kod sayfasını çağırmak ilk etapta mümkün değilmiş gibi görünür. ama , gezinti yaptığınız sayfanın kaynak kod kısmında , kodların bulunduğu dosya ismi vardır , bu ismi browser'a girerek ilgili dosyaya ulaşabilirsiniz ya da offline explorer türü site indirme programlarını kullanarak "istediğiniz" dosyayı indirebilirsiniz.
iyi çalışmlar ...
Hocam teşekkürler.Fakat kodlar bu şekilde de gözükmüyor.Normalde js uzantılı dosyalardan çağırıldığını ve sayfanın içine gömüldüğünü vs biliyorum fakat o tip bi kod yoktu sitede.az bi kod vardı.onlar da html head title tipi basit kodlardı.sayfa da farklı şekilde laydedilmiyordu.Boş bir sayfa kaydediliyordu.
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
Mesajlar: 303
Kayıt: 22 Mar 2004 01:57
Konum: Eskişehir
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

@Arifceylan28 o adresin tam linkini verir misin? neymiş nasılmış merak ettim
Arifceylan28
Üye
Mesajlar: 298
Kayıt: 19 Tem 2004 01:45
Konum: Giresun/Samsun

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

sayfanın linki http://www.ogame.com.tr
bugün biraz inceledim.frame kullanmışlar.Daha sonra frame in içindeki sayfaya gittim.Onun içinde de frame vardı.Onun içine gittim bu kez sayfanın kodları karşıma çıktı.
Javascript kodlarını da görebildim.Burdaki kodlarda engel kaldırma olayına da bakacağım.
teşekkürler.
Cevapla