2 Ekranda çalışmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
windofmay
Üye

2 Ekranda çalışmak

Mesaj gönderen windofmay »

Herkese merhaba,
Yazmış olduğum programı 2 ekranla çalıştırmayı düşünüyorum
(1.ekran bilgi giriş 2.ekran sadece gösteri amaçlı)
Bu konuda bilgisi olan var mı ?

(Delphi 7+ Firebird)

Herkese şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mucar
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen mucar »

Yapabilirsin bir sorun olmaz. Sorun teşkil eden yer neresi?
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"
vesper
Üye

Mesaj gönderen vesper »

çift çıkışlı bir ekran kartı edinip desktopu 2. monitöre genişlet diyorsun. Gösteri amaçlı formu 2. ekrana taşıyorsun giriş amaçlı olan formun birinci ekranda kalıyor. Kastettiğin buysa bu kadar kolay. İyi çalışmalar.
windofmay
Üye

Mesaj gönderen windofmay »

evet kastettiğim buydu

Allah senden razı olsun vesper

iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen cuneyt22 »

s.a arkadaşlar bu konu üzerinde bende çalışıyorum bu aralar merak ediyordum böyle bi donanım varmı diye görünce baya sevindim..şimdi merak ettiğim 1.proğramdan 2.proğrama veri gönderme kısmında sorun olabilirmi yani ben diyelimki veri girişli proğramdan gösteri amaçlı proğrama bi veri göndermek istiyorum..Bunu client server uygulaması ile yapmak istiyorum acaba bunu engellermi bu çift kartlı ekran kartı..sonuçta her iki uygulamanında ip nosu aynı değilmi yani 127.0.0.1 olur değişen birşey olmaz galiba yanlışmı düşünüyorum?
heskin35
Üye

Mesaj gönderen heskin35 »

Api kullanarak windows üzerinden mesaj gönderirsiniz. Diğer programda mesajı alır ve ona göre işlem yapar. Apiler hakkında forumda yeteri kadar açıklama bulabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Yanlış analışma olmasın... İki ekrana genişlettiğiniz zaman desktop genişliği büyür. Ek donanım ayarlamaya gerek yok ki ...

iki monitör de 800x600 çözünürlüğe ayarlanmış olsun...

1. Form x,y = 100,100'de görünüyorsa 2. Form x,y = (800+100),100'de görünürse iki farklı ekranda görüntülenmiş olur. Bu kadar basit...

- Ya da ben analamdım da bir şeyler kaçırıyorum... :lol:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
cuneyt22
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen cuneyt22 »

arkadaşlar bu konuyu bilen birileri varsa biraz daha açabilirlermi ben birşey anlamadım..
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Benim de tecrübe etmemiş olmakla beraber bildiğim; aktif desktopu iki monitöre genişletmek sadece yatay genişliği ikiye katlamaktır. Yani 800x600 olan bir görüntü 1600x600 olacaktır. Benim düşüncem bu. Yoksa Linux teki gibi ayrı işlemler yapılabilen ayrı sanal desktop lar şeklinde olmadığını düşünüyorum. Bilmem yanılıyor muyum :?:

Konu ile ilgili bir link http://forum.donanimhaber.com/m_4676767/tm.htm
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
turkcanfidan
Üye

Mesaj gönderen turkcanfidan »

iki ayrı monitor tanımlandığında birbirinden bağımsız oluyor. bir 800*600 olup, diğeri 1024*768 olabiliyor. monitör değilde bir projeksiyon cihazı olabilir bu. ister paralel olur; yani aynı görüntüyü verir, ister farklı görünütler. Bunu en iyi powerpoint sunularında görebilirsiniz.
yalnız benim gördüğüm bir kart var. Üzerinde ekran, mouse, klavye soketi var. Sürücüsünü yükleyince bir kasa da iki ayrı bilgisayar varmış gibi kullanabiliyorsunuz. Yanılmıyorsam ofislog gibi bir firmaydı.
sorudaki problem için bence çift çıkışlı bir ekran kartıyla ekran görüntüsü paralel olarak verilebilir.