Slma.
Merhaba. Bilgisayarıma Install Shield 'ı yükledim.Programı çalıştırdığımda açılış logosu olan pencere açılıyor bir müddet bekledikten sonra kapanıyor ve Install Shield programı açılmıyor...
Install Shield'ın kurulu olduğu ana dizin içindeki iside.log dosyasınada aşağıdaki satırları yazıyor...
D:\BldRoot\source\src\iside\iside.cpp 859: Method '~' of object '~' failed
> ISApp.CApp.IApp_Start
Ve bu her Install Shield 'ı açmak istediğm de tekrarlanıyor...
Bilgisayarımda Frame Work 1.1, Windows 2000 Server ve SP 4,DirectX NT 8.1,Delphi 7 Ent.,BDE vs... programların hepsi yüklü...
Install Shield'ın açılmamasının sebebi ne olabilir kurmam gereken bir program,service pack veya batch file mı var yoksa farklı yapmam gereken birşey mi var.
Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. (ACİL!!!)
Hayırlı Çalışmalar.
Göksenin OK
INSTALL SHIELD AÇARKEN HATA
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
hocam önce bir ricam var, lütfen forum kurallarını bir daha oku.
Eğer açılırken bir problem oluyorsa büyük ihtimal COM'la ilgili registry ayarlarından kaynaklanan bir problemden dolayı oluyormuş. Bazılarında bu tip hatalar verirken, bazılarında programın açılması 20-25 dk.'yı bulabiliyormuş. Ancak çözümü hakkında bir fikrim yok
Kaldırıp tekrar kurmak işe yarayabilir.
Kolay gelsin.
hocam önce bir ricam var, lütfen forum kurallarını bir daha oku.
Eğer açılırken bir problem oluyorsa büyük ihtimal COM'la ilgili registry ayarlarından kaynaklanan bir problemden dolayı oluyormuş. Bazılarında bu tip hatalar verirken, bazılarında programın açılması 20-25 dk.'yı bulabiliyormuş. Ancak çözümü hakkında bir fikrim yok

Kolay gelsin.
Install shield ile ilgili o kadar cok sorun duydum ki. Ben de bir cok sorun yasarken sogolsun Admin'in tavsiyesi ile Innosetup'a gectim ve basim rahat. Herkese de hararetle tavsiye ediyorum.... Tabi bu sizin beklediginiz cevap degil belki ama. Soyle soyliyim ki innosetup'i ve istool'u bir de istool preprossessor'u indirim bu gun icinde gerekli kurulumu yapabilirsiniz. Hatta Gokmen arkadasimizi bunlarin hepsini birlikte iceren bir linkten bahsediyordu tek kurulum ile hepsini kuran bir paket yapmis birisi....
Yani bence installshield'in bu gun birakin. indirin gerekli programlari aksama innosetup ile kurulum tamamdir. Takildiginizda buradan yardimci olmaya calisiriz....
Yani bence installshield'in bu gun birakin. indirin gerekli programlari aksama innosetup ile kurulum tamamdir. Takildiginizda buradan yardimci olmaya calisiriz....
INNO SETUP
inno setup 'ı hiç kullanmadığım için yapabileceklerimi bilmiyorum daha doğrusu...
mesala yeni bir form oluşturup kullanıcıdan bilgi almalıyım ve bu bilgileri ini file olarak diske kurmalıyımmm... ve benzer farklı işler yapmalıyım...
bunlara cevap verebilirmi inno setup.
ve tükçe desteği var mı?
bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
göksenin.
mesala yeni bir form oluşturup kullanıcıdan bilgi almalıyım ve bu bilgileri ini file olarak diske kurmalıyımmm... ve benzer farklı işler yapmalıyım...
bunlara cevap verebilirmi inno setup.
ve tükçe desteği var mı?
bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
göksenin.
kurulum aninda kullanıcıdan bilgi almaktan bahsediyorsunuz saniyorum. Innosetup icinde Delphi kodu yazabiliyorsunuz. Bu koda yazma isinin nereye kadar uzanabildigini bilemiyorum ama Innosetup ile gelen ornekler icinde CodeClasses.iss isimli dosyaya bakarsanız orada tamamen sizin istediğiniz sekilde tasarlanmis bir form olusturma ornegi var. Saniyorum isinizi rahatlikla gorecektir.....