Veri Tabanı Kullanımı Anketi 2005-2

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.

Şu anda hangi veritabanını kullanıyorsunuz?

Firebird
92
54%
Interbase
5
3%
Oracle
7
4%
Sybase
4
2%
M$ SQL Server
27
16%
DB2
0
Oy yok
Paradox
10
6%
M$ Access
7
4%
dbIsam/EasyTable
0
Oy yok
Advantage
3
2%
mySQL
15
9%
Diğer
1
1%

Toplam oy: 171

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Tabi ki hazırını beklemektense birilerinin elini taşın altına sokması lazım. Yoksa buradaki sorulara verilen cevaplar kadar kolay bir iş değil. Sistemli bir çalışma gerektirir. Buradaki bilgileri derlemeyle işe başlanabilir :wink: Bu işe soyunan/soyunacak kişi/kişiler piyasada böyle bir talep varsa karşılığını da hem haz hem de maddi olarak alacaklar, yazılım dünyasına da güzel bir eser kazandıracaklardır :idea: Sn. M.Yanık' ın pek sesi çıkmıyor o başlamış olabilir :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

Walla ben bi ara düşündüm ama kitabı basabilir miyim şüphesi doğdu :roll:
ben net aracılığıyla bastım küçük çaplı bir kitap :)
birde kitap basacak kişi eleştirilere göğüs germeli zira kitap yorumlarında feci eleştiriler yapılıyor :lol:
En son Fatih! tarafından 31 Ağu 2005 06:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
emrahkaraarslan
Üye

Mesaj gönderen emrahkaraarslan »

birde kitap olsa çok güzel olacak
Allah'ım bana değiştirebileceklerimi değiştirme değiştiremeyeceklerimi kabullenme ve aradaki farkı anlayabilme yeteneği ver
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Unutmamak lazım ki meyva veren ağaç taşlanır :?
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
bilgvadisi
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bilgvadisi »

onaydin arkadaşım sana katılıyorum..

web de my sql derim..: : :)
superco
Üye

Mesaj gönderen superco »

S.A.
Ben bi ara niyetlenmiştim Firebird ve çeşitli dillerde Firebird kullanımı hakkında bi kitap yazmayı ama bırakın Firebird'ün kendine has özelliklerini SQL konusunda bile tam olarak bilgi sahibi olmadığımı farkedince vazgeçtim.Ayrıca işin teknik kısımları,kullanılan dil ve en pis tarafı yayınevleri gibi sorunlar varken o kadar da kolay birşey değil kitap çıkartmak.
Sn. M.Yanık' ın pek sesi çıkmıyor o başlamış olabilir
Eğer delphi serisi gibi olacaksa hiç olmasın daha iyi. Zira kitabın içeriği firebird değil büyük ihtimalle ibexpert veya ems firebird manager olur.
Allah herkesin sırtına kaldırabileceği kadar yük koyar
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

bence reel hayattan yola çıkılmalı içimizde kaç kişi SQL kullanarak tablo vs.. oluşturuyor. bu yüzden reel hayattan uzak bir kitaba para vermem ben. işi biliyorsam ayrı mesele.
tabii ki işin mantığını ve kodlamayı unutmamalı.
kısaca görsellik ve kodlamanın bir arada olması lazım. görsellik derken kitabın sayfalarını ekran görüntüleriyle doldurulmasını kasdetmiyorum
konu konuştuklarımızla uymuyor gibi :)
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Firebird üzerine kaynak yok demek yanlış olur, zira geçen seminerde ben arkadaşların elinde öyle güzel bir kitap gördüm ki, bayıldım :) Bilen arkadaşlar sana isimlerini versinler.

Ayrıca MSDN dediğinin ise BUG düzeltmekten sorunları bir araya getirmekten kaynaklı bir dökuman sinsilesi, daha önceleri MSDN sadece sorunlara yönelik çözümler içeriyordu. Şunu yapamıyorum, o zaman böyle yap, kulağını şöyle göster gibi ıvır zıvır dolu idi. Daha sonra Help'e dönüştürüldü.

Yani araştırmak lazım, FB'ye IB'ye ait kaynak yok demek doğru olmaz sanırım :)

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Mesaj gönderen vampir261 »

Burada firebird ü kullanan çoğu kardeşim gibi tam kapasite kullanamasamda nimetlerinden faydalanıyorum firebird ün. hiç bir menfaati olmadan bize firebird ü tavsiye eden, tanıtan, anlatan,öğreten abilerimizden ve kardeşlerimizden Allah razı olsun.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Neyse arkadaşlar yazdıklarım bi hayli amacını aştı. :) .Benim anlatmak istediğim herkesin yerden yere vurduğu Ms Sql Server 5000 $ nasıl satılabildiği idi.

Bununla beraber sanırım iyi bir noktaya da parmak basıldı.Benim yakarışım Türkçe yeterli kaynak bulunmayışı ve Türkiye'deki programcıların büyük bir çoğunluğunun da İngilizce bilmediğinden dolayı Firebird ün yayılma ivmesinin olması gerektiği düzeyde olmadığı idi.

Bunun yanında şu varki bir insanın İç Anadolu'da deniz olmadığını söylemesi ve burada deniz olmayışından yola çıkarak fikir yürütmesi o insanın İç Anadolu'ya deniz getirebileceği ya da birilerinden bir deniz beklentisi içerisinde olduğu manasına gelmez.

Şu da varki eğer elimde olursa neden böyle ciddi bir kaynak oluşturmak istemiyeyim ki?Maddi olayı bir yana bunun gururu insana yeter.Ancak bu iş @rsimsek hocamın dediği gibi ciddi bir iş.Sistemli çalışma ve araştırma,zaman vs. pek çok şeyi gerektiriyor.Forumda mesaj yazmak gibi değil bu iş.Forumda sorulan soruya yönelik fikrini beyan edersin.Doğrudur veya değildir tartışılarak sonuca varılır. vs. vs. vs.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Ali Erdoğan yazdı:.Benim anlatmak istediğim herkesin yerden yere vurduğu Ms Sql Server 5000 $ nasıl satılabildiği idi.
viewtopic.php?p=61447#61447
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba,
konu baya uzamış bende değinmeden geçemicem.

MSSQL veri tabanın tercih nedeni forumdada belirtildiği gibi tamamen hava. Yani örnek olarak ben bir prog. yazıyorum diyelim vtsi firebird veya msaccess diyelim millet çok küçük basit bişey zannediyor.
Ama mssql vt de bir prg yazınca küçücük bir ara yazılım bile olsa çevremdeki insanların bana bakışı çok değişiyor inanın buna. Herkez yazılımca diil ve bu işleride bilmek zorunda diil.

Neyse bence son noktayıo koymak istiyorum. geçelim bu MSSQL firebird tartışmasını biz kendimize bakalım derim ben millet piyasada çok güzel işler yapıyor. bizde sadece eleştiriyoruz.

Önemli olan elle tutulur bişeylerin ortaya çıkması kullanıcılar için en önemli şey budur.

Not: Bugüne kadar yaptığım yazılımların %80 MSSQL Server ile yaptım. çok ta memnum. En azından sorun çıkınca çözüm için kaynak çok fazla. firebird için bu kesinlikle böyle diil.

Zaten türk milleti olarak pahalı olan iyidir mantalitesini hep savunuruz müşterilerde bizde...

Saygılarımla
Güzel projelerde görüşmek üzere...
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen vampir261 »

Bende en son yaptığım projede ms sql kullandım baya bir süre geçti kimse sql para idi takmıyordu daha sonra firebirde aktardım projeyi ve başka bir yere pazarladım. adamın sorduğu ilk soru

-Veritabanı ne?
-Firebird
-Ücretli mi?
-Değil
- ooo çok güzel

Aslında piyasanın aklı başına geliyor ve gelecek şimdilik ms sqlcilerin devri süre dursun devran dönecek elbet.

neyse emin olun projeyi ilk gerçeklerken 8 ay filan sürdü ama ilk başta inad etmeyip firebird te başlasa idim daha kısa sürede bitirecektim. ve firebird gibisi yok bence hem bedava hem daha iyi. insanları anlamak mümkün değil doğrusu. ama renkler ve zevkler tartışılmaz. gerçi bir ara intel ve amd kavgası vardı donanım satarken adam illaki intel istiyor ben abi bak bu amd intelden daha ii ve daha ucuz yok illa ben pahalı olanı alacağım pahalı olan iyidir. :D sen bilirsin abi al pahalısı. biraz bilende ya amd çok ısınıyor. yuh be okuduğun bilgisayar dergisi 3-4 yıllık herhalde yenisini al. şu anda amd intelden çok hızlı ve şu an intelin büyük bir ısınma sorunu var. anlatmak istediğim tamam firebird geriden geldi ama ms sql i geçmesi neden zorunuza gidiyor ki? neyse uzayıp gider bu...
"Boynuz kulağı geçer" Atazözü
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

Adnan abi dediğin kitap Onur da idi, zaten linkini de vermiş. Su Firebird ve Delphi forumlarında
gezen bir kadın var, adı Helen Bori o yazmış.