mysql ve dbedit alanlarına kayıt(karakter sınırlaması)
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
mysql ve dbedit alanlarına kayıt(karakter sınırlaması)
merhaba arkadaşlar
delphi ve mysql kullanarak geliştirdiğim bi projem var. mysql e bağlanırken ODBC ve Ado kullanıyorum. varchar(100) olarak tanımladığım alanlarım var. fakat ben yaparken dbeditler sadece 5 karakter yazmama izin veriyor. varchar alanı text e çevirdim ama yine düzelmiyor. onu nasıl düzeltebilirim. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
herkese ii çalışmalar
kolay gelsin
delphi ve mysql kullanarak geliştirdiğim bi projem var. mysql e bağlanırken ODBC ve Ado kullanıyorum. varchar(100) olarak tanımladığım alanlarım var. fakat ben yaparken dbeditler sadece 5 karakter yazmama izin veriyor. varchar alanı text e çevirdim ama yine düzelmiyor. onu nasıl düzeltebilirim. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
herkese ii çalışmalar
kolay gelsin
Dbeditlerin karakter sınırlaması olmasın ona dikkat ettinizmi.kolay gelsin.
yada dbeditleri değiştirin öyle deneyin.normalde dbedit izin vermesi lazım tabloya kayıt yaparken zaten hata vermeden yeteri kadarını yazacaktır diye düşünüyorum ama o zaman sizin sorun dbeditlerden kaynaklanıyor.kolay gelsin.
yada dbeditleri değiştirin öyle deneyin.normalde dbedit izin vermesi lazım tabloya kayıt yaparken zaten hata vermeden yeteri kadarını yazacaktır diye düşünüyorum ama o zaman sizin sorun dbeditlerden kaynaklanıyor.kolay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
slm peki başka bir tablolarda da aynı durumu yapıyormu birde öyle deneyin birde mesela o dbedit alanı ne kadarlık bir char alan ayırıyor ve yine o dbedit alanlara herhangi bir kod felan yazılmışmı birde onlara bakınız Normalde dbedit alanların ne kadar kayıt alacağı tablolardan kaynaklanır veya işte delphiden maxlength özelliğinden alır.kolay gelsin.
Mysql olarak Mysql 4.1 , ODBC olarakta 3.51 kullanıyorum.
table a sağ tıklayıp veri tabanındaki alanları eklediğim zaman; mesela ad için ayrılan karakter 5 karakter olarak görünüyor. ben onu 100 yaptığımda multiple records die bi hata veriyor.
sanırım sorun ODBC den kaynaklanıyor. çünkü aynı şeyleri access te deniyorum sorun olmuyor. ODBC nin hangi sürümünü kullanmam sizce daha ii olur?
herkese ii çalışmalar
kolay gelsin
table a sağ tıklayıp veri tabanındaki alanları eklediğim zaman; mesela ad için ayrılan karakter 5 karakter olarak görünüyor. ben onu 100 yaptığımda multiple records die bi hata veriyor.
sanırım sorun ODBC den kaynaklanıyor. çünkü aynı şeyleri access te deniyorum sorun olmuyor. ODBC nin hangi sürümünü kullanmam sizce daha ii olur?
herkese ii çalışmalar
kolay gelsin
baktın olmuyo birtane fonksiyon yaz ve dbedit in onchange eventinde kontrolu yap. Yada direk edit kullan ben genelde edit kullanmayı tercih ediyorum.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
selam
MYSQL inin ODBC ayarlarında Don't Optimiza colum width un seçili olmasına dikkat et.
Eğer bu ayar seçili değilse bir önceki girilen bilginin uzunlugu kadar diğer verilerde optimize gidiyor.
Yani
1. Satıra 12345 (5 karakterlik bir şey girdiysen)
2. satıra 678915 ( 6 Karakterlik bir veri girişi yapamıyorsun 5. karakterde kesiyor)
MYSQL inin ODBC ayarlarında Don't Optimiza colum width un seçili olmasına dikkat et.
Eğer bu ayar seçili değilse bir önceki girilen bilginin uzunlugu kadar diğer verilerde optimize gidiyor.
Yani
1. Satıra 12345 (5 karakterlik bir şey girdiysen)
2. satıra 678915 ( 6 Karakterlik bir veri girişi yapamıyorsun 5. karakterde kesiyor)
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır