Şu anda daha çok hangi veritabanını kullanıyor sunuz?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.

Şu anda daha çok hangi veritabanını kullanıyor sunuz?

Anket 15 Tem 2004 03:01 tarihinde bitecek

Interbase/Firebird
91
45%
Sybase
3
1%
Oracle
5
2%
M$ SQL Server
28
14%
DB2
2
1%
Paradox/dBase/Access
40
20%
dbIsam/EasyTable/Advantage
4
2%
mySQL
23
11%
Diğer
6
3%

Toplam oy: 202

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Bir zamandır dikkatimi çekiyor da eski mesajlara rağbet arttı :wink: sanki arama mekanızması bunca ısrardan sonra nihayet çalışmaya başladı ne dersiniz :?: Yoksa sorular mı bitti :lol: (bizum temel gemiyi karaya oturtunca "deniz bitti" dediği gibi :roll: )
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Turki
Üye

Firebird ....

Mesaj gönderen Turki »

Ben ne yalan söyleyeyim tasarlayıp kullandığım iki proğramdan bir tanesi hala paradox çünkü benim istediklerimin hepsi onda mevcut..ama personal proğramım var oda firebird ..paradox' şu anda hiç bir hata vermedi 7000 kayıt'a ulaştım.tabi her türlü önlemi aldım proğramın içinden hariç,örnek; paradox Onarım diye bir program var bu program her türlü arızaları,hataları (Elektrik Kesl.İndex bozulması,vs anında onarıyor..bu yüzden hala paradox kullanıyorum..Ama Firebird'in üstünlüğü yeni tanımama rağmen tartışılmaz..
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Turki, 7000 Kayıtlarda kalacaksan ellemeye değmez :) Şöyle 70,000'lere 700,000'lere gel, o zaman mecbur kullanırsın :)

Sevgiler.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Turki
Üye

...................................

Mesaj gönderen Turki »

Valla baba biz 10,000 li kayıtlara ancak 10 senede geliyoruz..Şimdi diyorsunki sen Köy yolunda mercedes kullan hiç olurmu adama ne derler sonra..,Merak etme ikinci proğramım firebird onu şehirde kullanacağım....
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Estağfurullah, zaten 7,000'lerdeysen ellemeye değmez dedim.

Senin de dediğin gibi Şehre gelince Mercedes'e binersin inşallah :)

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
kyilmaz46
Üye

Re: Şu anda daha çok hangi veritabanını kullanıyor sunuz?

Mesaj gönderen kyilmaz46 »

DBISAM veri tabanı kullanıyorum kolay gelsin
mussimsek yazdı:Merhaba,

bundan 1 sene önce yaptığımız anketi yeniledik. Bakalım dengeler nasıl değişmiş :)

Şu anda mevcut projelerinizde daha çok hangi veritabanını kullanıyor sunuz?

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
yastik
Üye
İletişim:

Postgresql

Mesaj gönderen yastik »

yaf postgresql neden diğer kategorisinde ?
ALi ÇELİK
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

PostgreSQL her nekadar Oracle ile kıyaslanan komplike ve başaırı bir veritabanı olsa da sanırım FireBird kadar yıldızı parlayamadı.. Belki de ülkemizde fazla bilinmiyor yada rağbet görmüyor.. Linux ortamında daha yaygın ve dah güçlü bir veritabanı..
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
yastik
Üye
İletişim:

PostgreSQL

Mesaj gönderen yastik »

Diğer bir adı da oraclekiller olan postgreSQL 8.0 dan önceki sürümlerinde hız ile ilgili problemlerinden dolayı nedense saçma bir şekilde MySQL ile kıyaslandı. Halbuki PostgreSQL veri güvenliğini hıza tercih ediyordu. Veee 8.0 ile birlikte bu sorununu da aştı. Ücretsiz bir veritabanı için mükemmel denilebilir. Firebird, yanında kuş kadar hafif kalır. Ülkemizde tanınır olmamasının sebeplerinden en önemlisi; çoğu insanın, kargadan başka kuş tanımaması :)
ALi ÇELİK
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Ben Tek Kelime Söyliyeceğim. Çok Kısa bir zamanda tanıştım ama....FİREBİRD MÜKEMMEL..........
Kullanıcı avatarı
emrahkaraarslan
Üye

Mesaj gönderen emrahkaraarslan »

herşeye rağmen SQL server hastasıyım ama belirtmem lazımki firebird kullanmadım ama kullanmayı düşünüyorum bu kadar abilerimiz övüyorsa elbette vardır bir bildikleri
Allah'ım bana değiştirebileceklerimi değiştirme değiştiremeyeceklerimi kabullenme ve aradaki farkı anlayabilme yeteneği ver
Kullanıcı avatarı
birisi
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen birisi »

herkese merhaba. uzun zamandır seyirci olarak forumlara katlıyorum. ancak bunun sebebi iş yoğunluğu ve belkide biraz tembellik.

neyse; ben oracle kullanıyorum. projeler biraz büyük çapta olduğu için riske girmek istemedim. benzer bir projemiz vardı oda MSSQL üzerinde ancak oldukça baş ağrısı yaptı bizde. kullanıcı sayısı, veri trafiği artınca uykusuz gecelere sebep oldu. tabi bu tamamen MsSQL 'in sucu değil bizimde tasarım aşamasında gözden kaçırdığımız şeylerden kaynaklanıyor.

söylemek istediğim şu ki sorunları hemen VT'ye atmayın, tasarım aşaması çok önemli. Ama ben oracle ile çok rahat ediyorum ileriye biraz daha güvenle bakabiliyorum (sigorta firması reklamı gibi oldu :) )
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar Emrah Karaaslan,

MS-SQL Server'dan bahsediyorsanız, diğer DB'leri inceleyin derim. Ki FB burda orta sikletde kalan bir DB. Oracle, Informix, Sybase gibi ağır siklet değil. Buna rağmen ne güzel özellikler var MS-SQL'de yok bu özellikler. Özellikle Trigger ve gerçek sağlamlık konusunda. MS-SQL durmadan Dependencies'leri kaybediyor. Re-Index (!!!!! Nasıl bir RDBMS ise bu alet) Çekmen gerekiyor vs. vs.

Buradaki BT Direktoru olan arkadaşıma Oracle'dan filan bahsediyordum, gidelim bakalım diyordum, gittik Oracle ile toplantı yaptık bize anlattılar, benim bile dibim düştü. Direktör arkadaşın daha sonra Microsoftçulara söylediği şu oldu. "Geçen haftaya kadar benim MS ile bir problemim yoktu, karşılaştığım hataların normal olduğunu, çektiğimiz sıkıntıların doğal olduğunu düşünürdüm ve hiç bir problemim yoktu, taaaa ki oracle'ı görünceye kadar" dedi. Bugüne kadar biz boşuna tırmalamış durmuşuz. Artık benim de MS ile problemim var dedi... :)

Yani bence inceleyin :)

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

gıcır anketimiz geliyor. bu işlevini tamamladı...

Oy kullanan herkese teşekkürler.
Kilitli