Alanı bir attırmak ama diğer kullanıcıda aynı noyu alıyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Alanı bir attırmak ama diğer kullanıcıda aynı noyu alıyor
S.a. Arkadaşlar databaseimde bir alan var ve bu alanı birer attırarak özel bir stok kaydı yapıyorum. Fakat örnek veriyorum bir kişi kaydı başlattı bazı özellikleri aldıktan sonra örnek olarak oluşacak numara 00019 bu noyu kayıt etmeden başka bir kullanıcı işleme başladığı zaman 00019 nosunu alıyor. Kaydet olayında bu nonun olup olmadığını tekrar kontrol ediyorum ve 2. olarak aynı noyu olan kullanıcı bu no kaydedilmiş zaten diyorum fakat adamın onca doldurduğu alan boşa gidiyor.
Bunu nasıl halledebiliriz. Yani iki kişinin aynı nosunu almayı çünkü ben bir önceki noyu select max fonksiyonunu ile alıyorum ve function gönderip bir attırıyorum...Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
Bunu nasıl halledebiliriz. Yani iki kişinin aynı nosunu almayı çünkü ben bir önceki noyu select max fonksiyonunu ile alıyorum ve function gönderip bir attırıyorum...Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
- Karinca
- Üye
- İletişim:
Bende benzer bi r uygulma yapıyorum.
Her yeni bir kayıtta ilk önce table deki son kaydı çağırttır. Onu görsün. veya yeni numaryı tam post anında verdir. Yani kim yazmaya başlarsa başlasın, otomatik noyu, tam post anında yapacağı için sorun olmaz.
Sanırım Ramazan Hocam da bunu sölemiş..
Kolay Gelsin
Selamlar...
Her yeni bir kayıtta ilk önce table deki son kaydı çağırttır. Onu görsün. veya yeni numaryı tam post anında verdir. Yani kim yazmaya başlarsa başlasın, otomatik noyu, tam post anında yapacağı için sorun olmaz.

Sanırım Ramazan Hocam da bunu sölemiş..
Kolay Gelsin
Selamlar...
cihana hakan olmak bir kuru kavga imiş
bir mürşide bende olmak cümleden evla imiş
h.z. Fatih

h.z. Fatih

- Karinca
- Üye
- İletişim:
Pardon Pardon. Hata var son dediğimde.
Ramazan Hocamın dediği gibi olcak. BeforePost dan sora +1 yapılcak.
Yukarda Söylediğim her durum için geçerli değil...
Selamlar...
Ramazan Hocamın dediği gibi olcak. BeforePost dan sora +1 yapılcak.
Yukarda Söylediğim her durum için geçerli değil...
Selamlar...
En son Karinca tarafından 01 Ağu 2005 06:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
cihana hakan olmak bir kuru kavga imiş
h.z. Fatih

h.z. Fatih

- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Şimdi bir saniye benim anlamadığım bir nokta var..Veritabanında 00001 şeklinde bir alanım var ve ben bu alanı bir attırıyorum nasıl mı şöyle. O alanın max değerini sql ile alıyrum ve function gönderip bir fazlasını alıyrum ve kullanıcı kayıt yaptıktan sonra örnek veriyorum 00002 eklinde alıyor noyu ve kaydediyor bu 00002 kaydını yaparken başka bir kullanıcı aynı işleme maruz kalıyor oda 00002 nosunu alıyor ama kim önce kaydederse diğeri 00002 için yaptığı kayıt boşa gidiyor umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler...