böyle bir tablom var
yapmak istediğim
sezon ile tarih alanınının yıl bölümünü birleştirip tek kayıt gibi göstermek ve cxgridin groupbybox özelliği ile filtreleme yapmak
örnek
buradaki 1,2
1 karakterden 2. karaktere kadar copyala diyor.
sende bunu 6,10 yaparsan çözmüş olursun.
Saygılarımla
başarılar.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
bi alanım lookoup olduğu için tıkanmıştım ama kısa bi süre içerisinde çözdüm ilgi ve alakn için saol belki ilerde işine yarar diye kodu gönderiyorum
ilk önce tablomda calculuted alan oluşturdum buna DIKIM_SEZON adını verdim sonra datasetin oncalculatedinda bu kodu yazdım
var
avariant : Variant;
begin
avariant := DM.CDS_SEASON.Lookup('SEASON_ID',DataSet.FieldByname('SEASON_ID').AsString,'SEASON_DESC');
if not VarIsNull(avariant) then
DataSet.FieldByName('DIKIM_SEZON').AsString := IntToStr(YearOf(DataSet.FieldByName('SEEDLING_DATE').AsDateTime))+'/'+avariant;
end;
Not: bana kalırsa hocam bu konu yanluş yerde Delphi Formuna yazman gerekirdi diye düşünüyorum
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]