Firebirdü lokal kullanmak için gereken dosyalar

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
pckolik17
Üye

Firebirdü lokal kullanmak için gereken dosyalar

Mesaj gönderen pckolik17 »

Arkadaşlar forumu aradım ama net bir cevap bulamadım yada tam olarak raramayı yapamadım.Benim birkaç sorum olacak firebirdle ilgili.Cevap verirseniz memnun olurum.Şimdi delphi 7 ile firebird db kullanarak yazdığım programım lokal çalışacak yani tek bilgisayarda çalışacak.Programı paket yaparken firebird serveri de kuruluma katmalımıyım.Yoksa lokal çalışması için gereken X dosyalarını exe dosya yada sysem içine atarsak yeterli olurmu.Öyle ise bu x dosyaları yeterlimidir.
Birde dataset olarak IBQuery kullanırsam daha hızlı ve sogulara daha iyi cevap veriyo.Yani IBDatasete göre.Sizce IBDatasetten vazgeçip IBQuery mi kullanmalıyım.Birde şunu söyleyeyim.İkisini birden kullanmıyorum.Yani IBdataset ile kayıt yapıp IBQuery ile sorgu değil.Ya IBQUERY ya da IBDataset.İkisinide aynı anda kullanmanında gerekli olmadığınıı düşünüyorum.Sadece IBDataseti bırakıp IBQuery mi kullansam diyorum.Çünküü ona bir IBUpdateSQL nesnesi bağlayınca IBDatasetin ttüm özelliklerini kazanıyo.Biraz uzun oldu ama değerli görüşlerinizi bekliyorum.Çok teşekkür ler.Herkese kolay gelsin.
Ayakkabılarım olmadığı için üzülüyordum ta ki ayakları olmayan birini görene kadar.
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

Merhaba;
1- :ara Firebird embeded... Forum içi veya Resim olabilir.
2- Senin paşa gönlün bilir dostum. Nerede neyin nasıl lazım olacağına da bakar.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

local veye remote ben ikisindede aynı şeyi kullanoyorum
  • 1.exe
    2.vt
    3.firebird sever
bitane daha exem var oda veritabanının hangi bilgisayarda ve yolunun ne olduğunu tutuyor.
ve bir exe ile hem yerel hemde local exe yi hazırlamış oluyorum .

ibquery mi yoksa ibdataset mi diye sorar san ben ibdataset derim enazından ben onu kullanıyorum
ibquery i sadece sorgulamalarda ve raporlamalarda kullanıyorum
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR