Access mi Paradoxmu?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Access mi Paradoxmu?
Bir projem de Access database kullanıyorum(2002).500.000 kayıda geldim.Sorgular yavaşlıyor ama kayıt etme,silme ve edit etmelerde yavaşlama yok.Mesela son kayıt dediğimde anında son kayıtta.Ama bir sql sorgusunu 40 saniyede döndürüyor.(P4 3.0 ghz 256 mb ram)makinede.Paradoxu ise hiç denemedim.Benim asıl sorum şu.Paradox Accessten dahamı iyidir.Paradoxmu kullanmalıyım.Bir kere hız bir yana veri güvenliği hangisinde daha üstündür.Firebirdten çok iyi bahsediliyor ama componentlerinin ayrı ayrı olmasından dolayı pek ısınamadım.Kayıt ve edit için ayrı sql için ayrı.Oysa accessete adoquery ile hiç dataset değiştirmeden hem kayıt ve edit hemde sql çalıştırabiliyorum.Asıl öğrenmek istediğim ise şu.Ortalama 500.000 kayıt6 kapasiteye ulaşabilecek tek table den oluşan bir projede Accessle devammı etmeliyim (hız ve en önemlisi veri güvenliği) yoksa başka seçenekler üzerinde yoğunlaşmalımıyım?Herkese iyi çalışmalar.
Ayakkabılarım olmadığı için üzülüyordum ta ki ayakları olmayan birini görene kadar.
-
- Üye
Access i kullanmadım. Paradox ve firebird ile çalıştım.
Paradox:
İyidir, hoştur ve iyi tasarlanırsa az sorun çıkarır. Ama mutlaka sorun çıkarır
Firebird:
Alışana kadar biraz zorlanırsın. Alışınca ise bırakamazsın. 500 bin kayıt için firebird en elverişlisidir.
Esasında veritabanının kendisi kadar, onun nasıl kullanıldıgı da önemlidir. Dünyanın en iyi veritabanı bile kötü bir tasarım karşısında yerlerde sürünebilir.
Forumda görebildigim kadarıyla firebird ü kullanan çok, yani firebirdü tercih edersen yardımcı olabilecek çok insan var.
Paradox:
İyidir, hoştur ve iyi tasarlanırsa az sorun çıkarır. Ama mutlaka sorun çıkarır

Firebird:
Alışana kadar biraz zorlanırsın. Alışınca ise bırakamazsın. 500 bin kayıt için firebird en elverişlisidir.
Esasında veritabanının kendisi kadar, onun nasıl kullanıldıgı da önemlidir. Dünyanın en iyi veritabanı bile kötü bir tasarım karşısında yerlerde sürünebilir.
Forumda görebildigim kadarıyla firebird ü kullanan çok, yani firebirdü tercih edersen yardımcı olabilecek çok insan var.
merhaba;
Bence hiçbiri.Bende bir kaç ay evvel bende hangi veritabanı diyordum.Sağolsunlar Bu (FireBIRD=Ateş Kuşu) yla bizi tanıştırdılar.
Valla Kuş bile değil bu sanki bir Ejderha.
Bu gücü hisset derim
kısayol:
viewtopic.php?t=5800&highlight=s%FDk+s%FDk+sorulan
Kod: Tümünü seç
Access mi Paradoxmu?

Valla Kuş bile değil bu sanki bir Ejderha.

kısayol:
viewtopic.php?t=5800&highlight=s%FDk+s%FDk+sorulan
-
- Kıdemli Üye
Re: Access mi Paradoxmu?
500000 kaydı hafızaya almak zaten sistemi olduğu gibi yavaşlatır. Bu yüzden SQL sorgusunda raporlama yaparken ihtiyacın olan kayıtları çekmek daha mantıklı . bunu firebird te de yapsan diğer databaselerde de yapsan durum değişmez. Ama network ortamında kulllanım için firebird,interbase ,mysql, oracle,mssql ,informix,sybase etc..
tavsiye ederim .

pckolik17 yazdı:Bir projem de Access database kullanıyorum(2002).500.000 kayıda geldim.Sorgular yavaşlıyor ama kayıt etme,silme ve edit etmelerde yavaşlama yok.Mesela son kayıt dediğimde anında son kayıtta.Ama bir sql sorgusunu 40 saniyede döndürüyor.(P4 3.0 ghz 256 mb ram)makinede.Paradoxu ise hiç denemedim.Benim asıl sorum şu.Paradox Accessten dahamı iyidir.Paradoxmu kullanmalıyım.Bir kere hız bir yana veri güvenliği hangisinde daha üstündür.Firebirdten çok iyi bahsediliyor ama componentlerinin ayrı ayrı olmasından dolayı pek ısınamadım.Kayıt ve edit için ayrı sql için ayrı.Oysa accessete adoquery ile hiç dataset değiştirmeden hem kayıt ve edit hemde sql çalıştırabiliyorum.Asıl öğrenmek istediğim ise şu.Ortalama 500.000 kayıt6 kapasiteye ulaşabilecek tek table den oluşan bir projede Accessle devammı etmeliyim (hız ve en önemlisi veri güvenliği) yoksa başka seçenekler üzerinde yoğunlaşmalımıyım?Herkese iyi çalışmalar.
yeni birşey duymayan duysun
Absolute Database denen birsey vardir ve ozellikle delphi icindir, mukemmel otesi ozellikleri mevcuttur
http://www.componentace.com/bde_replace ... tabase.htm
su anda kullaniyorum ve 100 binin ozerinde kayıt ile mesgulum
incelerseniz hak vereceksiniz
Absolute Database denen birsey vardir ve ozellikle delphi icindir, mukemmel otesi ozellikleri mevcuttur
http://www.componentace.com/bde_replace ... tabase.htm
su anda kullaniyorum ve 100 binin ozerinde kayıt ile mesgulum
incelerseniz hak vereceksiniz
Absolute.....
Selam Absolute ile Aynı Tabloda ,Hem Sorgulama,Filitreleme,ve Kriterlere göre Listeleme yapabiliyormusun..?...(Paradox gibi 3 Bileşenle..)
Absolute.....
Peki Kullanım ilgili bilgiler mevcutmu( mesela firebird en çok yardım onda alırsın Bu sitedeki çok değerli insanlar sayesinde sağolsunlar.)...ayrıca Bağlanırken BDE yimi kullanıyor?..