javascript ile açılan yeni pencereye değişken göndermek

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

javascript ile açılan yeni pencereye değişken göndermek

Mesaj gönderen sherlockholmes »

selamlar ,

önceden apache'yi yapılandırırken register_globals=on yapardım ve değişkenlerin değeri sayfalar arasında değişmezdi ,

Kod: Tümünü seç

$ad=$HTTP_POST_VARS["ad"];
şeklinde ek bir atama işlemi yapmadan değşken değerlerine ,isimlerini kullanarak ulaşabilirdim. artık register_globals=off olarak yapılandırmaya gittiğim için sayfaları tekrar elden geçiyorum...
bu aşama şöyle bir sıkınıtyla karşılaştım önceden , kullanıcının detay bilgilerine ulaşmak için şu kodla yeni bir sayfa açabiliyordum , ve değerler görünüyordu

echo ("javascript:window.open('detaylar.php?sira_no=$sira_no&ad=$ad&soyad=$soyad&bolum=$bolum&no=$no&yil=$yil 'Baslik','toolbar=0, location=0, scrollbars=1,resizable=1, width=800,height=700') "); 
ama şimdi değerler görünmüyor , peki şimdi değerlere ulaşmak için nasıl bir atama yapmam gerekiyor ? post ve get ile formu göndermediğim için $HTTP_POST_VARS ya da $HTTP_GET_VARS değişken dizinlerini kullanamıyorum , ne önerirsiniz ?

iyi günler ....
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

detaylar.php?sira_no=51
şeklinde bir veri iletimi, GET metodudur. Php sayfasında şu şekilde karşılarsin:

$sira_numarasi = $_GET['sira_no'];
Bunların sonucu olarak aşağıdaki şekilde bir veri iletiminide GET metodu olduğundan $adi = $_GET['ad]; şeklinde değerleri alabilirsin.

echo ("javascript:window.open('detaylar.php?sira_no=$sira_no&ad=$ad&soyad=$soyad&bolum=$bolum&no=$no&yil=$yil 'Baslik','toolbar=0, location=0, scrollbars=1,resizable=1, width=800,height=700') "); 
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

çok teşekkürler ....

iyi çalışmalar ....
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.