Destur,
Gelecek, iş imkanı, demode, mode bırakın bunlarıda REAL olun hatta real Flat olun
S-Delphi öldümü, ölüyor mu?
C-Delphi neden ölsün, Win32(XP, 98,2003 vb.) ölene kadar Delphi yaşar.
S-Delphi 3-4 ay için de öğrenilir.
C-Tabi tabi, 2 combo bir edit 3 button koyunca programcı olunuyor, 3 satır kayıt saklanınca da öyle, Web üzerinde 2 sayfa animasyon koyuncade web ci olunuyor. Tabi tabi. Şu makinaları söken 2 windows kurup teknik servisçiyim diyen ler gibi (abi format atmak lazım)
HoooP!! o kadar kolay programcı olunmaz.
S-Windows sağlam bir işletim sistemi değil?
C-Tabi tabi ! Hoop! Hayat PC de Microsoft'un Win95 i ile başladı yaygınlaştı. Media, internet vb. (ve daha öncede çoğunluk DOS idi yani yine M$, Arkadaşlar bu kadar kullanılan rağbet gören bir işletim sistemi içi n virüsler, sevmeyenler boş dururmu? bunlara rağmen çok güzel alışıyor. Yok linux yok unix Microsoft ta görselliğe ev kullanıcılarına hitap etmek istemese, Unixîn babasını da yazarlar annesinide. O kadar mühendiski M$ okulunda değil dışardan transfer çoğu. Linux da şöyle görselliğe doğru Win32 nin yaptığu tüm işleri yapmaya kalkışsın görücez.
Linux'u Kurmak yapılandırmak için sadece sürüyle yardım dökümanı var! Ben bile en çok kullanıcı arabirimiyle uğraşırken takılıyorum. En yorucu olanı.
S-Delphi bırakıp Web uygulamalarına başlasam?
C-Ne bırakması! Delphi de bir uygulama yaparsın, Raporlama olayını Web de yapıp herkese sunarsın. Web de kullanılan bir uygulama için admin lik olayını Delphi de yaparsın. vs. vs. Yani hepsine ihtiyacınız olacak.
S-M$ Delphi'yi .Net projesine dahil etmesi olayı bitirdiği manasına gelir.
D-Daha önce bitmemişmiydi

YA zaten delphi de Win32 için uygulamalar yazılıyordu.(sonra Linux, as400 vs.) Yine microsoft tarafına yazıyoruz.
S-Java mı .NET mi?
C-2 side çok güçlü, 2 side gelecek. her ikisinde de çalışın! bilgi sahibi olun.
S- Java zor bir dil?
C- Bilmediğimiz her şey zor gelir. Bildiğimden değil.
Son olarak
Çalışın ve yine çalışın. Bir dili bilmiyorsanızda hakkında bilgi sahibi olun.
Yapılmış işleri yapmaya değil nasıl yapıldığına bakın öğrenin. Yeni şeyler geliştirin,
Yada daha iyisini yapmaya çalışın.
Web ortamına girin .NET yada Java tarafında yürüyün. Hangisi ni çok biliyorsanız o tarafı seçin. Web servisleri konusunda çalışın XML konusunda çalışın. XML ii ama kanaatimce çok yer kaplıyor. Sıkıştırısak ok!

Yazılım artık tek boyutlu değil. Birçok farklı platform yada teknoljideki uygulamaların birbirleriyle konuşması oldu artık.
Delphi 2005 kullanmadım ama. Visual Studio çok ii bence. Hem biraz farklı ide görelim
Aşina olalım.
İlkkez bu kadar uzun yazdım.
Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Yorumlarınız bekliyorum.