döngü problemi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
döngü problemi
Herkese merhabalar diyerek sorunuma geçmek istiyorum.Yaptığım programda döngü belli bir süre alıyor.(örneğin 5 dakika) kullanıcının canı sıkılarak bu döngüden çıkmak istiyor.Döngünün 5 dakikayı beklemeden iptal
olması için.Buton yardımıyla bunu nasıl halledebilim.Bunun mantığı nasıl tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.Teşekkürler...........
olması için.Buton yardımıyla bunu nasıl halledebilim.Bunun mantığı nasıl tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.Teşekkürler...........
aklım Gelen ilk yöntem,
burada ki durdur Global değişken ve başlangıç değeri False...
Butun 2 ile bunu False yapıyorsun.
Kolay Gelsin.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
i:integer;
begin
for i:=0 to 100000 do begin
Memo1.Lines.add(IntToStr(i));
Application.ProcessMessages;
if durdur then break;
end;
end;
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
durdur:=true;
end;
Butun 2 ile bunu False yapıyorsun.
Kolay Gelsin.
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık
kullanmış olduğun döngünün yerine ve tipine göre değişicektir basit bir for döngüsü yapıyorsan bu iş mantıklı olmayabilir eğer veritabanından sorgulama maksadıyla döngü kullanmış isen bu da yanlış sonuçlar verebilir. En güzel metod koşulu sonda biten döngü tipinde yani repeat ... until [koşul] bu işlem size herhangi bir olay gerçekleşince çıkmasını sağlayacaktır
sorun, artık sorun değil...
-
- Üye
Repeat -- Until kullanirsa döngü içine yine Application.ProcessMessages i koymalı yada Döngüyü bir Thread ile yaptırmalı yoksa until in kontrol ettiği değeri değiştiremezsin.
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık
-
- Üye
Thread konusu hakkında bir çok bilgi forumda mevcut aramayla bunlara ulaşabilirsin. Daha sonra bir problemin olsursa tekrar sorarsın yardımcı olmaya çalışırız.
İyi Çalışmalar..
İyi Çalışmalar..
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık