PHPBB için PHPMyadminle veri tabanı oluşturma

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
hasan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hasan »

arkadaşlar PHPMyadmin de bu PHPBB nin veri tabanını nasıl oluşturabilirim.o kadar arama yaptım ama yine istediğimi bulamadım.bununla ilgili dökümanı olan var mı acaba .Localhost ta çalıştıracam ama connect database hatası veriyor.zaten ilk başta da veri tabanı oluşturulmalıdır diye bir uyarı var ama ben beceremedim saatlerde uğraşmama rağmen .Db klasörünün içinde SQL ler var ama PHPMyAdminden bunları nasıl oluşurracam .bu konuda yardımcı olursanız sevirim..Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

kodla veritabanı yaratmak için,şunu deneyebilirsin:

Kod: Tümünü seç

mysql_query("CREATE DATABASE $db_ismi");
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
hasan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hasan »

PHPMyAdminle veri tabanını oluşturabiliyorum ama PHPBB' nin veri tabanını ve alanlarını nasıl oluşturupta kuracağım onu anlayamadım..
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

sorunuzu yanlış anlamışım pardon :oops:

hani tbloda hangi alan olacak tipleri ne olacak , sanırım asıl sorun bu ... paketin içerisinden boş bir veritabanı dosyası (aslında dosyaları) çıkmadı mı? hangi tabloda hangi alanın olduğunu tespit etmek , yani veritabanının röntgenini çekmek oldukça zor bir işlemdir , çok uğraşıtırır. en son bir asp forum kurmuştum , ilk andan bende vertabanı yapısını nasıl çözücem diye düşündüm , bir de baktım paketin içinde varmış boş bir veritabanı
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

phpbb'nin alanlarını sen oluşturmayacaksın, sen sadece hangi veritabanını kullancaksa onu oluşuracaksın, sonra phpbb'nin config.php dosyasında tanımlamarını (vt adı, kullanıcı, şifre vs.) tanımlayacaksın. sonra Install dizinindeki install.php 'yi çalıştırarak phpbb'nin kurulumunu yapacaksın. İşte o bu arada tabloları oluşturacak.

Detaylı PhpBB kurulumu için:
http://www.gezginler.net/modules/nsecti ... e&artid=73