DelphiTürkiye forum Kod Yarışması Başlıyor...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Mesaj gönderen vampir261 »

Hakikaten geniş bir açı ile bakınca sesi yazıya çevirme ve bununla hem yazı yazabilme hemde bilgisayar kontrolü pek ilginç aynı zamanda eğlenceli bir proje gibi görünüyor.böyle bir projede olmak isterim. Saygılar
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Ben bu yarışmaya sonuncu olacağımı bilsemde katılacam arkadaşlar. Yarışmalar insanın kendisini geliştirebileceği en güzel olaylardan birisidir.Her alanda ne olursa olsun güçüm oranında herşeyde varım...
digital_agels
Üye

Mesaj gönderen digital_agels »

gaza geldim ulen bende varım :lol:
Kurallara Uyalım Uymayanları Uyduralım .

Resim
Kullanıcı avatarı
sTb
Üye

Mesaj gönderen sTb »

S.A..

Herkez kendince bir şeyler yazmış bende ekleyeyim dedim.. Her ne kadar çok da bilgim olmasada en azından uraşıp en azından sonuçtan birşeyler elde ederiz..

:arrow: Otopark , güvenlik ... ve ya bunun gibi girşli olan yerlerde gelen arabaların ( otopark için) plakalarını kamera vasıtası ile kontrol edip ( hani köprüdeki geçişlerde olduğu gibi ) ücretlendirme, kaydını tutma bununla beraber bir ağ ortamında diğer bilgisayarlara bilgi vermek ( suçlu, çalıntı araba geldi gibi ) üzere hazırlanabilir..
:arrow: Böylece ağ , database ile harici bir cihazın program ile ilişkilendirilmesi sağlanabilir.

Not : Eğer böyle birşey varsa affola. :oops: . Ama kendimizde yapalım dimi :lol: Hatta biraz daha abartılabilir programın istekleri.

Başka bir projeye de katılmak isterim. Lakin bilgimin yeteceği konusunda şüpheliyim. En kötü çabalarız. Önemli olan NİYET.

SAYGILARIMA
" Her bildiğin doğru olsun. Ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir. "
digital_agels
Üye

onlar plakaya bakmıyort

Resim
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

modem kod yarışması yapıyoruz o zaman tüm site kullanıcılarının kullanacağı bir kod bankası yazalım ama tabi suan bu basit bir proje görülebilir...ama aslında mahiyeti düşünüldüğünde biz bunun site kullanıcıların için faydalı olacağını ve site üyeleri için faydalı olmasını istiyorsak...ayrıca ayrıntıları düşünüldükçe program şimdiden aklıma gelen wew tabanlı olsun ve kod eklenmesi veya bunun gibi seylerde siteye üye olanalrın üyelik bilgilerine göre sisteme girebilsensinler kod bankasına ekledikleri kadar üyelik puanı felan kazanabilsinler...tabi bu ilk aklıma gelen oldu
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
digital_agels
Üye

Veritabanı içim fikrim şudur madem kodbank yapılcak veritabanını güncelleştirme özelliğide koymamaız lazım ya access kullanırız bir mdb dosyasını atarız asp destekli hosta bağlantı kurarız programdan yada linux tabanlı bir hosting den bende var bu Cpanele girip Mysql veritabanı kısmından yetkilere *.*.*.* ekleriz standartta bu 127.0.0.1 dir biz bunun *.*.*.* yaptığımız zaman tüm ipler veritabanına bağlanabilecek bu şekilde sql veritabanı kullandığımız programı rahatlıkla güncelleyebileceğiz

Resim
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

sTb yazdı:S.A..

Herkez kendince bir şeyler yazmış bende ekleyeyim dedim.. Her ne kadar çok da bilgim olmasada en azından uraşıp en azından sonuçtan birşeyler elde ederiz..

:arrow: Otopark , güvenlik ... ve ya bunun gibi girşli olan yerlerde gelen arabaların ( otopark için) plakalarını kamera vasıtası ile kontrol edip ( hani köprüdeki geçişlerde olduğu gibi ) ücretlendirme, kaydını tutma bununla beraber bir ağ ortamında diğer bilgisayarlara bilgi vermek ( suçlu, çalıntı araba geldi gibi ) üzere hazırlanabilir..
:arrow: Böylece ağ , database ile harici bir cihazın program ile ilişkilendirilmesi sağlanabilir.

Not : Eğer böyle birşey varsa affola. :oops: . Ama kendimizde yapalım dimi :lol: Hatta biraz daha abartılabilir programın istekleri.

Başka bir projeye de katılmak isterim. Lakin bilgimin yeteceği konusunda şüpheliyim. En kötü çabalarız. Önemli olan NİYET.

SAYGILARIMA
Bu http://www.msakademik.net in 2003 yılında düzenlediği yarışmada birinci olan proje :)
Kullanıcı avatarı
sTb
Üye

Mesaj gönderen sTb »

s.a.

@digital_agels bizimkisi plakaya baksın o zaman :lol:

@Ali Erdoğan geç kalmışıs demek.. Zaten

varsa böyle birşey affola demiştim :D

O zaman başka birşey bulayım bare :?: :?:
" Her bildiğin doğru olsun. Ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir. "
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Asri »

Bu aralar çok yoğun bir tempoda çalışıyorum. Zaten daha eğitimini almadan girdiğim mcse 70-270 den boyumun ölçüsünü almışken :)
baya sıkı bir çalışma içine girmem lazım. Ama zaman bulabilirsem aşağıdaki proje ile katılmak isterim.

5- Sistem bekçisi ->
Özellikle çok şubeli yerler için geliştirilebilir.
Sistemi gözetleyip izinsiz bir program kurulduğunda, masa üstü resmi değiştirildiğinde, Sistem ayarları değiştirildiğinde, Belirli dosyaların kapasitelerinin belli bir limiti aşmasında, HDD lerdeki kapasitelerin belli bir limitin altına düşmesinde, Çalışması gereken programların çalışıyor olup olmadıklarını kontrol etmede, çalışmaması gerekenlerin çalışmadığını kontrol etmede v.s v.s kullanıp bu kriterlere uyan şeyler olduğunda sistem yöneticisine isteğe göre telefonla, ICQ ile, MSN ile, email ile, SMS ile , FAX ile haber vemesini sağlayacak bir program da olabilir.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhabalar...

- İş seyahati dolaysıyla Konya'daydım, gelince proje önerilerine bir bakayım dedim... :lol:

- @freeman35 adminimiz, sizlerden gelen yorum ve önerileri değerlendirip ortadaki durumu güzelce izah etmiş. :o

- Yarışma projesi; katılmak isteyen sizler tarafından seçilsin ve istediğiniz bir konuda bireysel olarak zevkle çalışacağınız bir proje olsun düşüncesiyle yola çıktık. Bu konu için ses üzerinde duruyorsanız emin olun bu konu yarışma projesi olacaktır. Kaygınız olmasın. :lol:

- Ses tanıma ile ilgili proje hakkındaki şahsi fikrimi sunmak ve dolayısıyla önerilecek projelerde nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerinde durmak istiyorum. Yanlış anlaşılmasın, o projeye de karşı durmuyorum... :lol: :lol: :lol:

- Ses tanıma ile ilgili bir proje, ortak proje önerisi olması adına bence hiçbir sakınca yok.

- Yarışma projesi için öneriler topladığımız göz önüne alındığında, belirlenen 2 aylık zamanlık kod yazma süresi, yarışmacıların diğer işlerinin de bir kenara bırakılmayacağı düşünülünce kısa kalacak, bireysel çalışma için zor olacaktır diye değerlendiriyorum.

- Süre uzarsa da keyifli olmayacaktır. Sonunda etkinlik ve ödül var. Etkinliğin de bu yaz olmasını istiyoruz... :wink: Tabi karar çoğunluğun.

- Karşılaşılması muhtemel zorluklar için ise; daha önce birkaç başlıkta sesi analiz üzerine -mesleğimle de direkt ilişkili olduğundan- sıkılmadan cevaplamaya çalıştığım iki başlığı örnek olarak göstermek isterim.

- Bu link @tuanna'nın açtığı başlık ve verilen cevaplar.,
- Bu link de @Jarmen Kell'in telefonla ilgili açtığı başlık ve cevaplar.

- Arkadaşlarımıza soralım ilerleme durumu nedir ? Mesafe alınmışsa ve süre yeterli deniyorsa 1 numaralı proje önerisi olarak kabul edelim... :idea:

- Her proje önerisi not alınıyor. Ayrıca forumda gezip, geçmişte çok hit almış başlıklara da bakıp kendim de bazı notlar alıyorum. Tüm bunları kritik şeklinde sizlere sunmak için ay sonuna kadar hazırlamaya çalışıcam. :roll:

- Hadi arkadaşlar önerilere devam. Bir öneri yaptım sıramı savdım yok :!: , yapanlardan birer öneri daha bekliyorum... :lol: :lol: :lol:

- Çalışmalarınızda başarılar... :idea:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Bir öneride de ben bulunayım.
:arrow: Okey oyunu, Network tede çalışabilen, 1-4 kişi oynanabilen, özellikle forum üyeleriarasında oynanabilen. Ama asla hile yapmayan :P ha bide kendisi otomatik taşları dizebilen. (Ben dizerken herkez hadisene derlerde :D)

Muharrem beye katılıyorum, ses çözümleme gerçekten çok çok iyi bir proje, ama, yarışamaya yani mecburen verilen 2 aylık kod yazım süresinde yetişebileceği ihtimali çok çok düşük. Ama içinizde hayır ben bunu yapıcam diyen varsa tabiki başım gözüm üstüne :)

bir başka yarışma proje örneği:
:arrow: Kalamoza defteri :idea: :?: basit bir girdi çıktı, kasa defteri alacak borç takibi

:arrow: Delphi Türkiye üyeleri için chat programı skype tarzı birşey olabilir

bu tip proje önerileri hem bu yazıyı okuyan sizin yapabileceği, hem verilen süre içinde yapılabilecek, hemde yeni yeni başlıyan kişilere yazdığınız kodlar örnek olabilecek.

Bu yarışma konusuna bu açıdan yaklaşın, Yoksa etkinliğin adı sadece yarışma yoksa kimsenin birbirinden üstünlüğü yoktur. Ben beceremem vs gibi olumsuzluklara sakın kapılmayın. Attan düşmekten korkmayın yani :) Kendimden örnek vereyim. Kawasaki KLR650 motorum var şubat ayı ilk pazarında kalkan beledeyisinin embesilliği yüzünden Kalkan girişinde yol yapımı sırasında yola dökülen kum toz yüzünden motor kaydı ve düştüm ayakparmaklarım kırıldı. 3 hafta alçıda kaldıktan sonra cumartesi alçı çıkartıldı ve ben pazar günü bodrum daki Türkiye motor cross yarışmasına seke sekede olsa gittim :D 2 hafta sonrada pazar turlarına tekrar katılmaya başladım
Bunu neden yazdım, eğer gerçekten yapmayı istediğiniz bir şey varsa mutlaka yapın, hiçbirşey yıldırmasın sizi (sadece kendinize ve etrafınıza zararverecek şeyler yapmayın yeter :) )

Yarışmayada şöyle bir slogan koysak nasıl olur ?? "İçindeki cevheri çıkart" :)

hadi kolay gele herkeze
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Burhan_ast
Üye

Mrb,

Mesaj gönderen Burhan_ast »

Merhaba

Bende katilabilirim, oneri olarakta, kullanicinin programda kullanilan formlari, kendinin tasarlayacagi tarzda bir proje olabilir, bu sekilde Rus'larin yapmis oldugu 1C isimli bir program var, ve muthis teknik ozelliklere sahip, script destegi ve form dizaynlarini kendiniz yaparak kendi programinizi kendiniz yapabiliyorsunuz, Raporlari, menuleri v.s. tum islemleri kullanici tasarlayabiliyor...

Tsk,
anubis79
Üye

Mesaj gönderen anubis79 »

Ben de freeman35' in tavsiye ettiği ilk şıkka katılıyorum. Yani basit bir oyun programlama olabilir. Basit derken, mesela FPS tarzı bir oyunun 2 ay gibi bir sürede yazılamayacağını göz önüne alarak bunu söylüyorum. Okey, tavla, satranç gibi daha genel bir oyunun ağ ya da internet desteği veren bir çeşidini yazmak hem eğlenceli ve zevkli hem de daha cazip olur düşüncesindeyim.

Ekliyorum: yarışmaya katılabilirim ancak konunun ne olarak seçildiği tabiiki de önemli. Zira hiç bir bilgimin ve birikimimin olmadığı bir dalda yarışmak bence anlamlı değil
Karamizrak
Üye

Mesaj gönderen Karamizrak »

YAZILAN KODLAR SUNULACAKMI DELPHİTURKİYE SİTESİNDE BİZDE BİR KAC BİRSEY OGRENMİŞ OLURDUK.
Kilitli