Sık Sorulan Sorular'a Katkı..

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Talat Doğan
Üye
İletişim:

Sık Sorulan Sorular'a Katkı..

Mesaj gönderen Talat Doğan »

Merhaba,

1.0.0-RC1 sürümünden beri Firebird kullanan bir kişi olarak Firebird’ün önemini anlatmak için gösterdikleri çaba nedeniyle Forum yönetimini tebrik ediyor, FireBird/Interbase hakkında Sık Sorulan Sorular ‘a küçük bir katkı yapmak istiyorum.
Veri düzenleme işlevlerinde bazı hatalar içerseler de SQLLY'nin IBAdmin3 ’ü ile açık-kaynak-kodlu bir yazılım olan olan IBOConsole’nin FB/IB yönetim aracı olarak listeye girmesi gerektiğini düşünüyorum.
Veri yedekleme konusuna gelince; bu iş için uzmanlar doğrudan ya da görsel arabirimleri aracılığıyla GBAK.EXE’nin kullanılmasını öneriyorlar. Bu öneri doğrultusunda seçim yapacak olursak, Gbak.exe için tasarlanmış görsel arabirimler içinde BCP Software’nin GBak BackupRunner adlı yazılımı basit arabirimi ve ücretsiz oluşuyla nedeniyle listeye girmeyi haketmektedir.
Yedekleme yöneticileri veya planlayıcıları (backup scheduler) olarak ise Maura Barbieri ‘nin GBak Scheduler ‘i ile tarafımca yazılan FIBS Firebird-Interbase Backup Scheduler'i de Firebird severlere öneriyorum.

Talat Doğan

Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

iyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş derler ya.
programınızı il dışında bulunduğum bir vakit internette gezinirken görmüş fakat linki not almamıştım. bugün kendi bilgisayarımdan, linki internette biraz aramış fakat bulamamıştım.

teşekkürler :)
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

teşekkürler :) posta kartını hangi adrese atalım :)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Talat Doğan
Üye
İletişim:

Tekrar Merhaba,

Adresimi, indirdiğiniz yazılımların "license.txt" dosyasında bulabileceğiniz gibi sitemde de bulabilirsiniz.

Selamlar,

Talat Doğan
Talat Doğan
Üye
İletişim:

GBak Runner

Yeniden Merhaba,

GBak Runner 'ın anasayfasına buradan erişebilirsiniz.

Talat Doğan,
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

verdiğiniz bilgiler ışığında gerekli güncellemeleri yaptım. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Kolay gelsin.
Talat Doğan
Üye
İletişim:

Teşekkür

Ben de Admin'e teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum..

Talat Doğan