interbase yeni başladım. forumda arattırdım ama benim sorunuma cözüm bulamadım. ( mazeretler ... )
İki sorunum var
1- önceden paradox kullanıyordum ve arama ekranımda aranacak alana göre indexli bir tablo ile
t_firmalar.FindNearest([edt_ara.text]) satırı ile işimi görüyordum.
yanı yazarken aram işlemini.
şimdi interbase geçtim ve buradakı findnearest komutunu kabul etmiyor. bir sürü arama ekranım var ve ben bunları pratik olarak düzeltmek istiyorum. interbase de bu işi nasıl yaparım?
2-ibdatabase her forma koymak zorundamıyım. böyle olunca her sefer database acıyor ve yavaşlamaya neden olur diye düşünüyorum. ?
interbasede arama sorunu
-
- Kıdemli Üye
1- arama için sql den yararlanabilirsin . Anahtar kelime Like
gibi
2- bir database dosyası ( veri.gdb ) için sadece tek bir IbDatabase koyman yeterli . Ana bir Data Modülün olur ve bu IbDatabase ide oraya koyabilirsiniz .
Kod: Tümünü seç
select * from tablo
where alan like xxx
2- bir database dosyası ( veri.gdb ) için sadece tek bir IbDatabase koyman yeterli . Ana bir Data Modülün olur ve bu IbDatabase ide oraya koyabilirsiniz .
benim yapmak istedği fieldname = ADI . formda bir tedit ve alttan query yada table ya bağlı grid var
recordlar :
ALİ
BANU
GÜNEY
GÜNAY
VELİ
burada tedit alanında G ye basınca hemen GÜNAY a gelisin sonra istediğim değeri yazdıkca gridde o kaydın üzerine gelsin. bunu paradoxta yapıyorum.ama ib te olmadı.
2.sorum için. ben programın hem ağ da kullanılması üzerine tasarım yapıyorum. ağ yolunun ve databasesin bir text ten alınıp ibdatabase aktarılmasını siteden okudum ve kullanıyorum. Ancak datamodul de from creat diye bişe olmadığı için ilk form creat olunca text ten yolu alayım.
yanı database yolunun ve adının değiştirilmesi olasılığını düşünerek yardımcı olabilirmisiniz?
saygılarımla
recordlar :
ALİ
BANU
GÜNEY
GÜNAY
VELİ
burada tedit alanında G ye basınca hemen GÜNAY a gelisin sonra istediğim değeri yazdıkca gridde o kaydın üzerine gelsin. bunu paradoxta yapıyorum.ama ib te olmadı.
2.sorum için. ben programın hem ağ da kullanılması üzerine tasarım yapıyorum. ağ yolunun ve databasesin bir text ten alınıp ibdatabase aktarılmasını siteden okudum ve kullanıyorum. Ancak datamodul de from creat diye bişe olmadığı için ilk form creat olunca text ten yolu alayım.
yanı database yolunun ve adının değiştirilmesi olasılığını düşünerek yardımcı olabilirmisiniz?
saygılarımla
tamam yukardaki şekilde işini görebilirsin..
SORGUN
----------
SELECT ADI,SOYADI,.. , FROM TABLO ORDER BY ADI
DAHA SONRA
EDIT1.TEXT İN CHANGE OLAYINA
---------------------------------------
QUERY1.LOCATE('ADI',EDIT1.TEXT+'%',[lopartialkey]);
QUERY1. FieldByName('ADI'). AsString=edit1. Text then dbgrid1.SetFocus;
yaz
SORGUN
----------
DAHA SONRA
QUERY1. FieldByName('ADI'). AsString=edit1. Text then dbgrid1.SetFocus;
yaz
Kod: Tümünü seç
tamam yukardaki şekilde işini görebilirsin..
SORGUN
----------
DAHA SONRA
IF (QUERY1. FieldByName('ADI'). AsString=edit1. Text) then dbgrid1.SetFocus;