Merhaba arkadaşlar Ben veritabanı programcılığı ile uğraşıyom.
ancak çok önemli olduğunu düşündüğüm bir konuda eksiğim var
Barcod makinesinden gelen bilgileri nasıl okuyacağım ve bunları nasıl veritabanından düşecem yada ekleyecem.
Aslında Barcode den okusam düşmesi kolayda işte o okuma nasıl olacak?
Bazı forum lara yazdım gelen cevap şu:
Formuna bir edit yada textbox koy barkodu bu edite okut işlem tamam?Barcode tıpkı klavyeden bilgi girmek gibi.
iyide bu barkodu bu edite nasıl okutacam bu makine verileri bi portan yollamıyormu o portu nasıl dinleyecem.
Ayrıca Bazı fabrikalarda gördüm kullanıcı elindeki barcode okuyucusuna 20 30 tane barcode okutuyor sonra getirip bilgisayara döküyor
işte ben bu makineden bilgi geldiğini programda nasıl anlayacam?
yani bi buton koyup barkode okuyucusu bilgisayara takılınca oku diyip butonamı basacam.
yani bu makine bilgiyi bana nasıl yollayacak ben onu nasıl okuyacam
makine 20 string gönderirde ben hepsini okuduğumu nasıl anlarım eksik okuma olabilirmi?
Bana yardımcı olacak örnek kod veya component gönderebilirmisiniz sevinirim.
Barcode Hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Barcode Hakkında
Süleyman Çelik
-
- Kıdemli Üye
Barkod okuyucunun program açısından hiçbir farkı yok.Bir alanda sanki barkod klavyeden giriliyormuş gibi düşün.Ona göre program yazacaksın.
Bu soruya istinaden benim de merak ettiğim bir şey var.Barkoddan gelen veri ile klavyeden girilen veriyi nasıl ayırt edebiliriz?Yani kullanıcı bir yandan klavyeden veri girip işlem yaparken barkod okuyucuda eş zamanlı çalışıp farklı bir işlem yapsın.
Bu soruya istinaden benim de merak ettiğim bir şey var.Barkoddan gelen veri ile klavyeden girilen veriyi nasıl ayırt edebiliriz?Yani kullanıcı bir yandan klavyeden veri girip işlem yaparken barkod okuyucuda eş zamanlı çalışıp farklı bir işlem yapsın.
Uzun zaman bu cihazlarla epey tecrübe edindim.
Barkod okuyucu cihazlar programlanabilir yapıdadır. Barcode'ların başlangıcını ve bitişini tespit edebilmek için barcode cihazlarını programlayabilirsiniz.
Mesela barcodumuz şu olsun: 1234567
Cihazı programlayarak barkod başlarken #13#10 bitince de #13#10 göndermesini sağlayabilirsiniz. Buradaki karakterler istediğiniz olabilir.
Bu durumda uygulamamıza barkod okuyucu tarafından gönderilen karakterler: #13#10 1234567 #13#10 şekline dönüşecektir. Uygulamanızda başlangıç ve bitiş karakterlerini uygun bir şekilde algılatarak eksik mi gönderildi? Ne zaman gönderildi? Barcode gönderme bitti mi? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.
@ssteeltr arkadaşım. Diğer forumdakiler doğru söylemiş. Kafan karışmasın. Port falan dinlemeyeceksin. Şöyle düşün kullanıcı klavyede barcode numarasını senin edit'in içine yazması ile barcode okuyucu ile edit'in içine yazdırması arasında hiçbir fark yok.
Barcode okuyucunuz standart PS/2 klavye çıkışına sahipse bu geçerli tabii ki. Eğer seri porta bağlanan bir okuyucunuz varsa COM Port bileşenleri ile bu bilgiye ulaşmanız mümkün.
Barkod okuyucu cihazlar programlanabilir yapıdadır. Barcode'ların başlangıcını ve bitişini tespit edebilmek için barcode cihazlarını programlayabilirsiniz.
Mesela barcodumuz şu olsun: 1234567
Cihazı programlayarak barkod başlarken #13#10 bitince de #13#10 göndermesini sağlayabilirsiniz. Buradaki karakterler istediğiniz olabilir.
Bu durumda uygulamamıza barkod okuyucu tarafından gönderilen karakterler: #13#10 1234567 #13#10 şekline dönüşecektir. Uygulamanızda başlangıç ve bitiş karakterlerini uygun bir şekilde algılatarak eksik mi gönderildi? Ne zaman gönderildi? Barcode gönderme bitti mi? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.
@ssteeltr arkadaşım. Diğer forumdakiler doğru söylemiş. Kafan karışmasın. Port falan dinlemeyeceksin. Şöyle düşün kullanıcı klavyede barcode numarasını senin edit'in içine yazması ile barcode okuyucu ile edit'in içine yazdırması arasında hiçbir fark yok.
Barcode okuyucunuz standart PS/2 klavye çıkışına sahipse bu geçerli tabii ki. Eğer seri porta bağlanan bir okuyucunuz varsa COM Port bileşenleri ile bu bilgiye ulaşmanız mümkün.
Barkod?
ya arkadasım ben barkod otomasyon programları yazıyorum ve cok garıp bı soruyla gelmısın barkod bı butun degıldır normal CCD okuyucu ıle okutulan bılgılerı dırek klavye gıbı ıstedıgın edıte alabılırsın cunsorun orada olması yeterlı ama konuda bahsettıgın gıdıp 10 20 tane barkod okutup onu bılgısayara gırmen o okuttugu sey barkod okuyucu degıl bır el termınalıdır el termınallerı aynı bilgisayar mantıgı ıle calısır ve neredeyse hepsının bır arabırım programı vardır %90nı text olarak saklar dosyalarını ve bunu bılgısayara arabırım programları arar senın ıslemın ondan sonra baslıyacak bılgısayara aldıktan sonra en basıt mantık olarak bır listbox koy ve dosyayı oraya cek loadfromfile komutu ıle sonra standar formatı vardır mesela barkod 1 den 13 e kadar isimi 13 ten 23 e kadar falan onları normal copy komutu ile bılgısayara cekersın ve ıstedıgın databaseın ıstedıgı alanına atarsın ıslem bu kadar basıt sen ne yapmak ıstedıgını daha acık sole sana yardımcı olayım
Sanırım Şimdi Anladım Normal barcode olduğunda benim prpgramım açık olacak ve imleç editin içinde olacak focus ile barkode okuma yaptığı an bilgi edit içine gelir. okey.
El terminallerine gelince elterminalinin kendi programı gelen bilgileri bir tex dosyasına aktarıyor bizde o tekx dosyasını okuyup gelen bilgileri alıyoz.
ani olay bu ise anladım arkadaşlar. teşekkürler
El terminallerine gelince elterminalinin kendi programı gelen bilgileri bir tex dosyasına aktarıyor bizde o tekx dosyasını okuyup gelen bilgileri alıyoz.
ani olay bu ise anladım arkadaşlar. teşekkürler
Süleyman Çelik