Vt :FireBird 1.5
Datacomp : Zeos
dbCOn :TZConnection
AutoCommit : False ayarlı
Transaction 'ları ilk defa kullanıyorum . aşağıdaki satırı yazdım işlemi yapıyor. Eklemeyi yapıyor ama ''Invalid operation in non AutoCommit mode.'' Hatası veriyor yardımcı olursanız sevinirim
dbCON.StartTransaction;
try
with qryISLEM do
begin
Close;
SQL.Clear;
SQL.Text := 'INSERT INTO '+cmbHEDEF.Text+'..TBLCASABIT '+SQLTEXT;
ExecSQL;
dbCon.Commit;
end;
Except
dbcon.Rollback;
end;
Transaction da hata
merhaba,
aratırsan transaction üzerine çok yazı var ve bende sorunlaı oradan çözdüm. autocommit false ayarlı demişsin ve hata cümlesinde autocommit kelimesi geçiyor yani burada bi hata var ingilizcem yok o yüzden böle yazıyorum.
transaction u çift tıklayarak açılan pencereden read commited işaretlersen ve afterposta datasetin, commitretaining komutunu vermen transaction ayarlarında yeterli oluyor.
tabi bu dediklerim interbase bileşenleri için delphi7 deki sizin bileşenleri bilmiyorum. yarım cevap oldu ama bu açıdanda incelersen belki çözüm buradadır.
kolay gelsin
aratırsan transaction üzerine çok yazı var ve bende sorunlaı oradan çözdüm. autocommit false ayarlı demişsin ve hata cümlesinde autocommit kelimesi geçiyor yani burada bi hata var ingilizcem yok o yüzden böle yazıyorum.
transaction u çift tıklayarak açılan pencereden read commited işaretlersen ve afterposta datasetin, commitretaining komutunu vermen transaction ayarlarında yeterli oluyor.
tabi bu dediklerim interbase bileşenleri için delphi7 deki sizin bileşenleri bilmiyorum. yarım cevap oldu ama bu açıdanda incelersen belki çözüm buradadır.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

-
- Üye
- Bil_Bakalım
- Üye
- İletişim:
-
- Üye