SMTP ile mail göndermedeki hata

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
rmc
Üye

SMTP ile mail göndermedeki hata

Mesaj gönderen rmc »

herkese selam

delphinin kendi SMTP ile ilgili örneğinde kendi adresime rahatlıkla mail gönderebiliyotum. gönderme adresim ve host kendi çalıştığım şirketin adresidir. ama buradan yine kendi hotmail yada yahoodaki adresime mail göndermek istediğimde Recipient .............not found' hatası veriyor . bunun önüne nasıl geçebilirim yada örnekte hiçbir değişiklik yapmadımda zaten.

teşekkürler iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Kullandığınız bileşen nedir?

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
rmc
Üye

kendi bileşeni

Mesaj gönderen rmc »

delphi 5 kullanıyorum fastnet tabındaki NMSMTP1 bileşenini kullanıyorum
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

indy i denedinmi? Bence indy kullan. Delphi nin Demoları içinde güzel bir örneğide olacak.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
rmc
Üye

forumda indy de de sorunvar

Mesaj gönderen rmc »

forumda arattım indy ile de sorunlar olduğunu gördüm ve tam olarak verieln mesajlarda çözümü anlayamadım. mümkünse ben mail (html)gönderme programı yapmak istiyorum. bana basit düzeyde ama çalışan bir mail gönderme kodu veremezmisiniz. teşekkürler.
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

merhaba.
mail serverınızı kontrol edin.muhtemelen gönderememe nedeniniz serverınız..indy ile daha önce çalışmamız oldu ve hiçbir sorun yaşamadık..hatta attach dahi vardı..
kolay gelsin.
Salih
Üye

Mesaj gönderen Salih »

Şu adresteki örneği kendime göre uyarladım, şimdilik sorunsuz çalışıyor.

http://delphi.about.com/library/weekly/ ... 020304.zip
Sevgi, Saygı.....
Delhici
Üye

Mesaj gönderen Delhici »

nerhaba ..

NMsmtp componenti sadece smtp serverinin adını içerir.. Şimdiki smtp serverlerin çoğusu oturum kimlik doğrulama adresi istemektedirler. Yani bir kullanıcı adı ve parola.. Eğer oturum kimlik doğrulama istemeyen bir smtp server bulursan nmsmtp componenti mailini rahatlıkla gönderecektir. Ama diğer arkadaşlarında dediklieri gibi idmessage ve idsmtp componenetleriyle outlook express kadar kaliteli mail programı yazabilirsin. İYi çalışmalar
http://www.bargem.info
Yaşıyorum..... İnadına değil yaptıklarım. Herşey istediğim için oluyor. İstediğim için türkü dinliyorum. İstediğim için çalışıyorum. İstediğim için yaşıyorum ve istediğim için seni seviyorum...
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

ben de idSMTp kullanıyorum. Kendi smtp sunucum var. kendime rahatlıkla mail yollayabilirken hotmail mynet gibi yerlere atamıyorum.

Jedi nin JvMail bileşenini kullanarak outlook altından mail atabiliyorum. Rahatlıkla gidiyor istediğim tüm adreslere. Ancak onda da HTML formatında mail yollayamıyorum. Bu yüzden IdSmtp Kullanmam gerkiyor. Ama dediğim gibi hotmail, mynet, yahoo gibi yerlere hatta bazı kurumsal mail adreslerine mail atamıyorum delphinin altındaki demo da da aynı
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

@pentiumkivanc Jedi componentlerini galiba kurmuşsun sonunda. :) Hayırlı olsun. Nasıl kurduğunu, problemi nasıl çözdüğünü benim makaleye eklersen diğer arkadaşlar da faydalanır. Ne dersin?
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Tam yazıyordum da, bu konuya ilişkin bi tavsiye versen bende faydalanırdım ne dersin :lol:
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Ben Indy ile mail gönderiminde hiç hata ile karşılaşmadım. Halihazırda çalışan bir yazılımım 30 farklı yerdeki kişiye mail göndermekte. Mail'i hangi kodlarla gönderdiğini buraya atarsan inceleyebiliriz.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

@coderlord. İlgin için teşekkürler

Mail yollamak için delphi nin demos klasöründeki mailclient demosunu kullanıyorum.

bu örneğin Mesaj editöründe content-type kısmını text/plain ve text/html şeklinde ayrı ayrı denedim. send e bastığımda iki durum var

eğer kendime yollamışsam geliyor,
eğer başka bir sunucuya yollamışsam (hotmail,mynet,gmail) 550 - Not LocalHost Not a Gateway şeklinde bir hata alıyorum.

Birde JvMail de mailin tipini HTML nasıl yaparız

Gösterdiğin ilgi için tekrar teşekkürler