Component

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
fatih.mutlu
Üye

Component

Mesaj gönderen fatih.mutlu »

Delphi'ye Xp görüntüsü veren,Xp'nin butonlarını,rengini vs. özelliklerini veren bir component arıyorum arkadaşlar.Bu özellikleri veren bir component biliyor musunuz?
Kullanıcı avatarı
mustafa_kaplan
Üye

Mesaj gönderen mustafa_kaplan »

http://www.torry.net adresine bi bakmanda yarar var.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Delphi 7 içinde XP Manifest diye bir component var. Onu ana forma koyarsanız XP görünümü çıkar herşey.

Eğer daha önceki bir Delphi sürümü kullanıyorsanız, bedava olarak dağıtılan XP Menu isimli bir component var. Kullananlar genelde memnundu. http://www.torry.net ten bulursun sanırım.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
fatih.mutlu
Üye

Teşekkür Ederim

Şimşek ve Kaplan abilerime teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
fatih.mutlu
Üye

:oops:
Abi iyi hoş da bu XPManifest nasıl kullanılır.Componenti formun üzerine koydum fakat aktive edemedim.Events bölümünde de bişey çıkmıyo.Başka biyerde exe dosyasına xml satırları eklecek filan yazıyodu.Nedir bu bi açıklık getirebilir misiniz??
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

XP Manifest'in herhangi bir ayarı falan yok. ana forma koy bu bileşeni o kadar. Programı Windows XP'de çalıştırırsan, program XP arayüzü ile açılır. Eğer diğer işletim sistemlerinde çalıştırırsanız, normal arayüzle çalışır.

Kolay gelsin.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

{$R *.res}
{$R windowsxp.res}
Proje kaynak koduna bu kodu yazdığımız zaman xp nin bir çok özelliği programa dahil oluyor. Buton şekilleri Caps tuşu açık uyarı vs. ama sadece delphi 7 ile geliyor dosya önceki sürümler için res dosyasını delphi 7 kurulu bir makinadan kopyalamk gerekiyor. Özellikler sadece xp kurulu makinada çalışıyor kolay gelsin...
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM