DbGrid içerisine DbLookupComboBox (Eksik Bir Nokta)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

DbGrid içerisine DbLookupComboBox (Eksik Bir Nokta)

Mesaj gönderen feinpus »

Selamlar,

Ben DbGrid içerisine Bir DbLookupComboBox ekledim fakat sinir bozucu ve bir okadar da önemli bir hatayla karşılaştım.

Sorunum Grid de yeni kayıt eklerken(daha post Yapmadan) eğer DbLookupComboBox a tıklarsam en son kayıta gidip edit moduna geçiyor yeni kaydı iptal ediyor.

İlk olarak hücreleri doldurup sonra L.combobox'tan kayıt girersem sorun yok ama ilk girilecek bilgi bunda ve biraz fikir yardımına ihtiyacım var yardım ederseniz sevinirim.
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
Kullanıcı avatarı
selimr
Üye

Mesaj gönderen selimr »

dbgrid in options özelliklerinden
dgcancelonexit özelliğinin değerini false yaparsan sorun hallolur..
Kullanıcı avatarı
ayhanarican
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ayhanarican »

bunu önlemenin bir yolu da kullandığın DataSet in AfterInsert olayında DBGrid de kullandığın fieldlardan birine ilk değer verdirmek. ilk değer verdirilecek field yoksa tabloya hareketno, kayıtno gibi bir alan ekleyip AfterInsert olayında bir arttırarak ta yapabilirsin.

Sanırım bunun nedeni Borlandaki arkadaşların DBGrid odağını kaybettiğinde insert modunda ise ve hiç bir field değişmemişse tekrar browse moduna dönmesi için yazmış oldukları bir olay yönetimi.:)
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

bunu denemiştim ama başka bir olayla karşılaştım. Ben alanlardan birine kayıt girilmezse yada 0 a eşit olursa hata mesajı verdiriyorum.

Başka bir alanın değerini otomatik olarak yazdırdığımda combobox u açarsam bu mesaj karşıma çıkıyo gerçi beynim sulandı artık bugünlük bişi düşüncek halim kalmadı ama yine de bu mesajı neden veriyo anlamadım.
Oldeye Software
http://www.oldeye.com