merhaba,
elimde iki ayrı Database var ve ADO ile bağlanmaya çalışıyorum. ama;
[BDE]
select * from ":ALIAS1:TABLO1" as A, ":ALIAS2:TABLO2" as B
where A.KAYNO=B.KAYNO
bu şekilde DB2 ve INTERBASE ortak çalışıyor (Heterojen Bağlantı)
[ADO] ??
bağlantı için Connection String girdiğimizden dolayı tek bir veritabanının ayarlarını girebiliyorum. BDE de ise Database kısmını boş bırakınca çalışıyordu. ama ADO da çalışmıyor. ne yapabilirim. ADO ile bağlanmam gerekiyor.
ADO da SQL ile nasıl iki ayrı veritabanından aynı anda veri alabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
[ADO] İki ayrı Database e aynı sorgu ile bağlanma
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam,
Bunun için remote db link edilebilen bir db server ı kullanacaksınız mecburen. Hemen iki alternatif;
1. MS Access içine table link (mümkün ama önermiyorum)
2. MSDE (MS SqlServer Desktop Engine) içine remote db link edeceksiniz.
İkinci seçeneği önereceğim. Bu sayede ADO ile bir DB ye erişeceksiniz (SQL Server). Bu db üzerinde db1.xx ve db2.xx dlı link ettiğiniz diğer db leri kullanabilirsiniz aynı sorguda.
Biraz karışık oldu ama daha yalın nasıl anlatılabilir bilemiyorum.
Kolay gelsin,
Bunun için remote db link edilebilen bir db server ı kullanacaksınız mecburen. Hemen iki alternatif;
1. MS Access içine table link (mümkün ama önermiyorum)
2. MSDE (MS SqlServer Desktop Engine) içine remote db link edeceksiniz.
İkinci seçeneği önereceğim. Bu sayede ADO ile bir DB ye erişeceksiniz (SQL Server). Bu db üzerinde db1.xx ve db2.xx dlı link ettiğiniz diğer db leri kullanabilirsiniz aynı sorguda.
Biraz karışık oldu ama daha yalın nasıl anlatılabilir bilemiyorum.
Kolay gelsin,
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)