kayıt mantığı

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
rmc
Üye

kayıt mantığı

Mesaj gönderen rmc »

herkese selamlar

yaptığım programda cekler otomatik artan sayı olarak giriliyor.

ÇEK NO TARİH MEBLAĞ
1 09,09,2004 2,000,000
2 09,09,2004 2,000,000
3 09,09,2004 2,000,000

şeklinde kayıt ederken çek numaraları kayıt esnasında veriliyor. aynı anda 3 kişi giriş yapıyor şu anda bir çakışma yok. ama benden aynı kişiden gelen çekleri bir kayıtta girmem istendi. kayıt mantığını kurmama yardımcı olurmusunuz.

ÇEK BORDOR NO ÇEK SAYISI TARİH MEBLAĞ
1 3 09,09,2004 6,000,000

şeklinde gözükecek hemde yukarıdaki gibi çekler girilmiş olacak. bu konuyu aşmam için yardımcı olurmusunuz. nasıl bir kayıt mantığı kurmam lazım.

teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

bi autoinc alan oluştur primary, sonra çek numarasını formu oluştururken max ile arttırarak manuel yaz, kullanıcı isterse değiştirir.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Kullanıcı nin isteğine bırakırsan yani kullanıcı değiştirebilecekse çakışma ihtimalinin önüne geçemezsin. ancak kotrol edebilirsin. OnPostError evet inde bu numara ile çek kaydedilmiş vs gibi bir mesaj verip Abort edersin.

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
rmc
Üye

malesef olmuyor

Mesaj gönderen rmc »

sayın arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler

ama çek giriş formu show olurken çek max ile sayıyı elle artırırsam o anda 1.kullanıcı diyelimki 5 çek giriyor diğeri 2 çek çek giriş bordro numarakları birisi 2 dk. diğer 10 dk. giriş sürüyor yada çek girişten tamamen vazgeçebilirde şayet bilgilerde problem var ise ben sizin dediklerinizden anladığım kadarıyla çözüm getiremedim.

benden istenen aynı cari hesap paket programlarda olduğu gibi çek giriş bordrosu olarak girişi düzenlemem. sorumu buna göre yeniden değerlendirrseniz sevinirim.

saygılarımla
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

iyi ya işte @mege ile benim söylediklerimi birleştir kendi yaratıcılığını kat işin içine problemi çözersin.
olasılıklar sonsuzdur, sadece sen limitlendirir yada yönlendirebilirsin. çek no ları primary key yap bunlar seri numarı olduğu için unique dir, istersen banka numarasınıda koyabilirsin. yada prkey olarak cari ile çekno yu kullan vs vs. gördüğün gibi bu böyle uzar gider. Sorduğun syntax olmadığından yorum olduğundan burda sadece önerileri değerlendirmeye çalış, @mege ve benim söylediklerimi birleştirip kullansan dahi istediğin sonucu alabilirsin.

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!