Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
merhaba ben 2 ay once bir forumda Quantum grid le ilgili bilgileri gorunce bir sekılde bulup ındırdım. kurdum bir takım programlarda kullandım.Cokta begendıgımı soyleyebılırım. Benım esas ısteme nedenım XLS ,DOC , PDF v.b. kısa surede cevirebiliyor olmasıydı. fakat nasıl yapıldıgını bir kac yerde sordum ve bana dxGrid1.SaveToXls demislerdi. ama bende dxle degıl CXgrid le baslıyor. bu yuzden ceviremedım. ikinci olarakta raporlama , internetten bir kac ornek indirdim , raporlama bulunuyor ve gayet ıyı. ama ben nasıl yapacagımı bilmiyorum. Ve aceba yıne ek bilesenlermı ındırmek gerekıyor.
Ben Delphi 5 te calısıyorum. Bu konularda bana yardımcı olabılecek bır usta arıyorum.
Teşekurler...
Eğer sende cx ile başlıyorsa bu 4x versiyonu var demektir, Export işlemleri için Help te yeterli açıklama ve eğer yanılmıyorsamda örnek vardı.Helpte örnek yoksa bile Demos klasöründe vardı diye hatırlıyorum.Bu zaten 1 satırlık bir kod. Ezberimde olmadığından yazamıyorum.
Print içinse DevExpress in printing suiti var, kullanımı çok kolay gridin aynısını yazıyor ve sen gene sadece bir satır kod yazıyorsun. ve buda tabiki demo lar içinde var
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak... Zoru başarırım, İmkansız zaman alır FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
tesekur ederım. denedım. oldu printing system i su an netten arıyorum delphi 5 gore bulamadım. fakat , cxgrid1 i master details olarak export etmeye calıstıgımda kilitleniyor ve "hatalı parametre diyor nedenını soyleyebilirmisiniz.
tekrar tesekur ederım...
bazı export'lar master/detail exportu desteklemiyor. Mesela Excel'e aktarma işlemi böyle. Bir seferde sadece bir view'ı export edebilirsiniz.
Ama XML'de tüm gridi (içindeki tüm view'larla) export edebilirsiniz.