Flash butonları Delphide nasıl kullanırım?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Flash butonları Delphide nasıl kullanırım?
Arkadaşlar Merhaba
Flash ta yapılmış butonları Delphide kullanamıyorum.
Ekrana yerleştirdiğim ShockwaveFlash ActiveX bileşeninin OnClick olayı yok galiba onun için butonlara 2 bir formu açma komutunu veremiyorum.
Başka bir yolunu bilen arkadaşlar varsa cevaplarını memnuniyetle bekliyorum
Hepinize Saygılar
Flash ta yapılmış butonları Delphide kullanamıyorum.
Ekrana yerleştirdiğim ShockwaveFlash ActiveX bileşeninin OnClick olayı yok galiba onun için butonlara 2 bir formu açma komutunu veremiyorum.
Başka bir yolunu bilen arkadaşlar varsa cevaplarını memnuniyetle bekliyorum
Hepinize Saygılar
Merhaba ;
aşağıdaki linkde sorunuzun cvp ı ayrıntılı olarak anlatılmış ve kod olarak verilmiş...
viewtopic.php?t=3650&highlight=flash
kolay gelsin.
aşağıdaki linkde sorunuzun cvp ı ayrıntılı olarak anlatılmış ve kod olarak verilmiş...
viewtopic.php?t=3650&highlight=flash
kolay gelsin.
Arkadaşlar TImages ile Rollover buton işini aşağıdaki kodla hallettim.
Flash butonla halledersem onuda yazarım
Flash butonla halledersem onuda yazarım
Kod: Tümünü seç
procedure TGenelForm.FormCreate(Sender: TObject);
begin
Image1.Picture.LoadFromFile('images/admin.bmp');
end;
procedure TGenelForm.Image1MouseMove(Sender: TObject; Shift: TShiftState;
X, Y: Integer);
begin
Image1.Picture.LoadFromFile('images/guvenlik.bmp');
end;
procedure TGenelForm.FormMouseMove(Sender: TObject; Shift: TShiftState; X,
Y: Integer);
begin
Image1.Picture.LoadFromFile('images/admin.bmp');
end;
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
bu kod sizin ilk başlarda sorununuzu çözüyormuş gibi görünüyor ama ileride bir facia ile sonuçlanabilir.
formun onmousemove olayında image deki resmi değiştirmek ne kadar nesneye yönelik tanımının içine girer. girse girse nesnelere yönelik programlamanın içine girer.
aşağıda normal, tıklanmış ve maousun üzerine geldiği olaylarını ayrı ayrı işleyebileceğiniz bedava kaynak kodu yanında bir bileşen var. onu kullanmanızı tavsiye ederim.
http://www.torry.net/vcl/buttons/buttons/pkimgbtn.zip
formun onmousemove olayında image deki resmi değiştirmek ne kadar nesneye yönelik tanımının içine girer. girse girse nesnelere yönelik programlamanın içine girer.

aşağıda normal, tıklanmış ve maousun üzerine geldiği olaylarını ayrı ayrı işleyebileceğiniz bedava kaynak kodu yanında bir bileşen var. onu kullanmanızı tavsiye ederim.
http://www.torry.net/vcl/buttons/buttons/pkimgbtn.zip
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
cm_mouseenter ve cm_mouseleave mesajlarını yakalamanız gerekiyor. hali hazırdaki image nesnesi ile bu işi yapamıyorsunuz ne yazik ki ama image bileşeninden yeni bir sınıf üreterek bunu yapabilirsiniz. Size tavsiye ettiğim bileşenin kaynak kodunu incelerseniz daha rahat anlayabilirsiniz.ademiz yazdı: O zaman MouseLeave olayını nasıl yapacağım.
diğer yöntemler pek sağlıklı değil. bende kullanmıştım ama daha sonraları başımı çok ağrıttı. aynı duruma düşmenizi istemem....
Flash ile bunu yapabilirsin. Flasda Action scripte FSCommand fonkisyonunu kullanarak bir değer gönder. delphi kısmında yakala.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Hadi bu gün iyi günümdeyim koduda yazayım bari 
Öncelikle Flash kısmında yapacağım bir işlemi delphi işlemek için FSCommand komutundan yaralanırız yani Actionscriptte yapılacak kodlama.
Flashtaki butonun Action Script kısmı
Delphi gönderilen değeri yakalamak için TShockwaveFlash objesinin FlashFSCommand eventinden yararlanırız
Kodumuz
Kolay Gelsin....

Öncelikle Flash kısmında yapacağım bir işlemi delphi işlemek için FSCommand komutundan yaralanırız yani Actionscriptte yapılacak kodlama.
Flashtaki butonun Action Script kısmı
on (release) {
fscommand ("HUSONET");
}

Kodumuz
procedure TForm1.FlashFSCommand(Sender: TObject; const command,
args: WideString);
begin
if Command='HUSONET' then
Showmessage('DelphiTurkiye.Com');
end;
Kolay Gelsin....
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.